files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Séria domácich duelov začína. V sobotu MFK Zemplín hostí posledný Liptovský Mikuláš

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce sa v doterajšom priebehu Fortuna ligy príliš nedarí. Po dvanástich kolách im patrí až desiate miesto v tabuľke, a tak to vyzerá skôr na to, že sa tretíkrát v rade predstavia v nadstavbe o záchranu, ako to, že sa tretíkrát predstavia v nadstavbe o titul.

Zverenci trénera Norberta Hrnčára to môžu zmeniť v nasledujúcich dvoch týždňoch, kedy ich čaká séria domácich duelov. Po nich sa chcú Zemplínčania pohybovať vyššie, ako na súčasnom desiatom mieste. K tomu ale musia bodovať túto sobotu ôsmeho októbra s v tabuľke posledným Liptovským Mikulášom (začiatok o 18.00 hod.), v stredu dvanásteho októbra v dohrávke desiateho kola s najväčším prekvapením doterajšieho priebehu súťaže Podbrezovou (16.30 hod.), následnú nedeľu šestnásteho októbra s lídrom súťaže Slovanom Bratislava (19.00 hod.) a aj ďalšiu sobotu 22. októbra s Trenčínom (15.00 hod.). „Pre náš to budú veľmi dôležité zápasy. Hlavne ten prvý s Mikulášom, ktorý nás čaká v sobotu. Chceme ho zvládnuť. Ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú, teraz ani neriešime. Sústredíme sa na sobotu a na to, aby sme Liptovský Mikuláš v domácom prostredí zdolali,“ uviedol na margo zápasu s posledným tímom tabuľky, ktorý ešte v sezóne nezvíťazil, obranca MFK Zemplín Michalovce Michal Ranko. „To, že ešte nevyhrali, neriešime, treba sa pýtať u súpera, prečo je to tak. Ja verím, že v sobotu zabojujeme a ich nepriaznivú sériu im ešte predlžíme,“ nadväzuje na predchádzajúcu Michal Ranko.

Michalovčania sa už s Liptovským Mikulášom raz v sezóne stretli. V druhom kole remizovali v Poprade, kde MFK Tatran hráva svoje domáce zápasy, 1:1. Skóre duelu otváral z pokutového kopu v 33. minúte Rastislav Václavík, na jeho presný zásah odpovedal o štyri minúty neskôr exportnou strelou práve Ranko. „Čo si spomínam, zápas ovplyvnil sústavný dážď. Z našej strany sme podali celkom dobrý výkon. Mali sme viac šancí ako súper, no nedokázali sme ich premeniť vo víťazstvo. Vtedy by sme brali radšej tri body, museli sme sa ale uspokojiť aj s bodom. Verím, že Mikuláš zdoláme tentoraz doma,“ presvedčivo pokračuje Michal Ranko. Práve na koncovku a zakončenie doplácajú Michalovčania prakticky v celom priebehu sezóny. Zlomia to v domácich dueloch? „To nie je iba v tejto sezóne. Je to dlhodobejší problém. Čím viacej šancí si vytvoríme a čím budeme dôraznejší, tým máme väčšiu šancu skórovať,“ nadväzuje na našu otázku michalovský stopér, ktorý v sobotu očakáva bojovný zápas. „Bude to o nasadení. To mužstvo, ktoré pôjde za víťazstvom viac, podľa mňa aj zvíťazí.“    

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.10.2022 20:02:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.