files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Séria prehier trvá, Dukla neudržala vo Zvolene vedenie

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali aj štvrtý zápas v rade, keď v rámci siedmeho kola nestačili na HKM Zvolen, ktorému podľahli na jeho ľade 3:4, hoci viedli 2:0, aj 3:1. Dva michalovského góly zaznamenal Matúš Paločko, jeden pridal aj kapitán Vladimír Mihálik. Zverenci trénera Toma Coolena budú najbližšie v hre na domácom ľade, keď v nedeľu o 16.30 hod. privítajú v súboji Dukiel Trenčín.

 

Pod pustým hradom sa v prvých minútach hral vyrovnaný hokej, s minimom šancí. Ako prví pohrozili Michalovčania, ktorí už nastúpili bez dvoch zámorských útočníkov Dannyho Krista a Josha Winquista. V ôsmej minúte pri prieniku dvoch na jedného strelil žŕdku Filip Vašaš. Na opačnej strane pohrozil strelou Peter Hraško, Škorvánek, ktorý nastúpil po prvýkrát v sezóne, ale svojich podržal. Zemplínčania mohli otvoriť skóre aj pri vylúčení Hraška, presilovku však zahrali zle a nič z nej nevyťažili. Na opačnej strane mal gól na hokejke Kašlík, Škorvánek jeho strelu taktiež pokryl a potom si poradil aj so skákajúcom pukom od Huntenbrinkera, ktorý vykopol betónom. V šestnástej minúte sa už ale skóre menilo. Až pred brankára Trenčana sa natlačil Matúš Paločko, ktorý bekendom otvoril skóre. Chvíle michalovského útočníka prišli aj o tri minúty neskôr, keď sa po vyhratom buly Bjalončíka dostal k puku a prudkou strelou nedal Trenčanovi najmenšiu šancu – 0:2. Hostia dokonca mohli viesť o tri góly, strelu Lapšanského ale Trenčan parádne skryl do svojej lapačky.

Úvod druhej časti vyšiel lepšie domácim. Najskôr Hecl v brejku dvoch na jedného mieril len do Škorvánka, potom Marcinek zahral vysokou hokejkou a gól tak neplatil. Na druhej strane mohol skompletizovať hetrik Paločko, ktorého strela iba tesne minula bránu. Zvolenčanom sa podarilo znížiť v 23. minúte, po tom, čo sa presadil Marek Viedenský. Zemplínčania sa mohli dostať opäť do dvojgólového vedenia pri dvoch následných presilovkách, ktoré ale nevyužili. Po ich skončení nebezpečne pálil domáci Jedlička, skóre sa však opäť menilo na druhej strane. Najskôr síce Macejko a Suja pred Trenčanom zlyhali, preťaženú defenzívu Zvolena však prekonal strelou pod hornú žŕdku Vladimír Mihálik. Domáci mali šancu znížiť v presilovke o dvoch hráčov, ktorá trvala vyše sto sekúnd, obrana Dukly ale odolala. Neodolala však náporu v 39. minúte, keď Langkow znížil na 2:3.

Hostia mohli ísť opäť do dvojgólového vedenia na začiatku tretej časti, keď dosiahol gól Macejko, hlavní arbitri ho ale pre kontakt Bezúcha s brankárom Trenčanom neuznali. Domáci zase mohli vyrovnať pri vylúčení Puliša, paradoxne si najväčšiu šancu vypracovali Michalovčania, Bjalončík ale ani na dvakrát nedokázal prekonať Trenčana. Presilovku po faule Hraška následne nevyužili ani hostia, zápas bol tak stále otvorený. V polovici tretiny Zvolenčania predsa len zrovnali, keď na 3:3 vyrovnal Chris Langkow. Škorvánek následne odolal pri strele Hannu, ako aj šanci Zuzina, na strelu Marcineka v 57. minúte už bol ale prikrátky a Zvolen tak otočil vývoj duelu vo svoj prospech. Michalovčania si vzali challenge, s ktorým nepochodili a navyše tak dostali dvojminútový trest za zdržiavanie hry. Aj napriek oslabeniu mohli vyrovnať, Trenčan ale vychytal v čistej gólovej šanci Suju a potom aj Mihálika. Pri jeho šanci sa faulu dopustil aj Zuzin, sily na ľade sa tak vyrovnali. Hosťom sa už ale nepodarilo vyrovnať a body tak ostali aj napriek inému vývoju zápasu, pod Pustým hradom.  

HKM Zvolen - HK Dukla Ingema Michalovce 4:3 (0:2, 2:1, 2:0)
Góly: 23. Viedenský (Marcinek), 39. Langkow (Sideroff, Hecl), 51. Langkow (Hecl, Hain), 57. Marcinek (Viedenský, Csányi) – 16. Matúš Paločko (Hammond, Suja), 19. Matúš Paločko (Bjalončík, Žitný), 31. Mihálik (Suja, Puliš)
Vylúčení: 5:4. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali:  Kalina, Štefík – Bogdaň, Knižka. Divákov: 1602.
HKM: Trenčan - Messner, Hain, Hanna, Mudrák, Sládok, Hraško, S. Barcík – Hecl, Huntebrinker, Kašlík – Zuzin, Langkow, Sideroff – Gropp, Šiška, Jedlička – Csányi, Viedenský, Marcinek – A. Barcík
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek - Glazkov, Štajnoch, Hammond, Osburn, Mihalik, Macejko – Buc, Suja, Puliš – Matúš Paločko, Bjalončík, Žitný – Lapšanský, Chalupa, Bezúch – Okoličány, Galamboš, Vašaš.

.



Uverejnené: 07.10.2022 20:41:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.