files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s treťou prehrou, v stredu v televíznom prenose doma s Porubou

Keď sa zdalo, že víťazstvo vo štvrtom kole MOL ligy nad Dunajskou Stredou (20:19) a následná reprezentačná pauza spojená so zmenami v kádri zastabilizujú výkony a výsledky michalovskej Iuventy, hneď prvý duel po pauze ukázal, že to tak nie je. Michalovčanky prehrali na pôde DHK Zora Olomouc 23:24 a zaknihovali tak už tretiu prehru v sezóne. Tento fakt neveští nič dobré pred víkendom, v ktorom vstúpia Zemplínčanky aj na európsku pohárovú scénu.

Na úvod to v Olomouci na prehru Michalovčaniek rozhodne nevyzeralo. Zverenky trénera Petra Kostku vstúpili do zápasu aktívne a po dobrej hre v obrane a kvalitnom spracovaní šancí viedli v polovici polčasu 9:4. Od súpera sa ale nedokázali odtrhnúť a ten už v prvom polčase skresal z ich náskoku. Michalovčanky nahlodal aj gól zo záverečnej deviatky, ktorým Kuxová pečatila na polčasových 12:14. V druhom polčase sa už jasne ukázali slabiny Michalovčaniek. Prvých deväť minút nestrelili gól, čoho dôsledkom bolo otočenie výsledku. Michalovčanky sa ešte raz nakopli, keď po šnúre štyroch gólov viedli 18:15, no to bol ich posledný pozitívny výstrel v zápase. Opäť doplatili na hluché pasáže. V samom závere Popovcová nastrelila tyčku a po góle Fryčákovej zo záverečných sekúnd Olomouc strhol víťazstvo na svoju stranu. Mimochodom, po jej góle sa iba tretíkrát dostal DHK Zora v stretnutí do vedenia, no to mu stačilo na dva cenné body.

Dvakrát nedokázali zavrieť zápas

Aj samotný tréner Peter Kostka vyzdvihol výborný štart do zápasu. „V polovici polčasu sme viedli 9:4, hoci sme boli dvakrát vylúčené. Potom ale nastal zlom, ktorý rozhodol. Nedokázali sme odskočiť súperovi ešte výraznejšie a ešte do polčasu ho zlomiť. Naopak, skúsenejším dievčatám začali dochádzať sily a súper okamžite potrestal ich prestriedanie. Druhá a posledná šanca uzavrieť zápasu prišla v druhom polčase. Zranila sa nám ale Dvorščáková, čím utrpel stred obrany. Ihneď to využila súperova strelkyňa Kuxová, ktorá sa rozohrala,“ vrátil sa ešte k sobotňajšiemu zápasu tréner Michalovčaniek Peter Kostka, ktorý musel v samom závere improvizovať v zostave. „Skúseným Wollingerovej s Kompaniecovou dochádzali sily. Zranila sa Dvorščáková, Kohučová zase mala tráviace problémy. Rázom sme mali na spojkách sedemnásťročnú Soskydu a o dva roky staršiu Borysevyčovú. Napriek tomu sme mali zápas dotiahnuť do víťazného konca. Viac čakám od krídel, ktoré mali v zápase až sedem nepremenených náskokov. V závere sme si museli vypiť kalich horkosti až do dna. Mali sme loptu, no strelili sme žrď, súper dal gól a preto vyhral.“

 

V stredu proti Porube, cez víkend pohárová Európa

Zápas na Morave jasne ukázal, že Michalovčankám chýba nielen kvalita, ale aj skúsenosti. Mladý káder, ktorý minulý týždeň opustila aj dvojica letných posíl Hummelová a Gheorghe, trpí práve na ich nedostatok a aj preto družstvo nedokázalo v Olomouci odskočiť od súpera a v kľúčových momentoch mal navrch DHK Zora. Káder štrnásťnásobného slovenského majstra sa stále utriasa. Koncom minulého týždňa prišli dve posily – 22-ročná islandská pivotka Jónina Hlín Hansdottir a o štyri roky mladšia macedónska pivotka Aleksandra Kolovská. Kto si ale myslí, že stále iba tínedžerka, hoci už reprezentantka svojej krajiny a hráčka, ktorá sa potrebuje na veľkú hádzanú etablovať, spasia obhajcu „molkového“ prvenstva, musí sa rýchlo spamätať. Káder sa totiž bude určite utriasať aj v ďalších týždňoch.  Michalovčanky rýchlo musia nájsť posilu na pravú spojku, ako aj na strednú spojku, odkiaľ im vypadla tretia letná posila Brazílčanka Paizzinho, ktorá zrejme bude pauzovať až do konca sezóny. Čaká ju totiž operácia kolena. „Potrebujeme čas! Nikto nečakal, že v úvode sezóny trikrát prehráme, no nikto nečakal ani to, že tri zo štyroch posíl budú v októbri mimo kádra. Potrebujeme, aby sa mladé dievčatá ako Kuhučová, či Soskyda nebáli príležitosti a pevne ju chopili do rúk. Je na nich vidno progres. Na druhej strane je ale aj rozdiel v tom hrať ako mladá hráčka trebárs v Porube a hrať v Michalovciach, kde je tlak na výsledky. Dievčatá sa s tým ale musia vysporiadať a ja verím, že každým zápasom to bude z našej strany lepšie,“ zdôrazňuje tréner Michalovčaniek, ktoré cez víkend čaká štart do pohárovej Európy.

V sobotu a v nedeľu privítajú v domácom prostredí v dvojzápase švajčiarsky Yellow Winterthur. Po dohode klubov sa oba zápasy budú hrať v Michalovciach. Prvý v sobotu od 18.00 hod., druhý v nedeľu od 16.00 hod. Ešte predtým v stredu absolvujú predohrávaný duel šiesteho kola MOL ligy, v ktorom v televíznom prenose RTVS Šport privítajú od 19.00 hod. Porubu. „V prvom rade som strašne rád, že hráme dvakrát doma. V tomto prípade ale treba povedať, že keďže hráme dvakrát doma, cieľom bude postup do tretieho kola. Ešte predtým nás ale čaká stredajší domáci duel s Porubou, ktorý chceme takisto zvládnuť a dobre sa tak naladiť na pohárový víkend. V súčasnej situácii si nemôžeme dovoliť nič a nikoho podceňovať, a preto aj k stredajšiemu súboju musíme pristúpiť s plnou vážnosťou. Ako som totiž povedal, musíme sa dobre naladiť na víkend a zvládnuť to môžeme len vtedy, keď sa dobre naladíme už v stredu. Musíme si dať pozor na ich pivotku Konečnú a spojku Farářovú. Takisto sa musíme dobre pripraviť na kombinácie trénera Jaroslava Hudečka, ktorý v minulej sezóne viedol mužov Hraníc a svojimi útočnými kombináciami bol v českej lige povestný,“ uviedol k tohtotýždňovým zápasom tréner Michalovčaniek Peter Kostka.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 11.10.2022 21:04:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.