files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Alkohol za volantom nemizne, polícia sprísňuje kontroly

Ani každodenné opakovanie a výzvy polície, že alkohol za volant v žiadnom prípade nepatrí, sa, zdá sa, míňajú účinku. Polícia vyvíja maximálne úsilie, spätná väzba však musí prichádzať aj od účastníkov cestnej premávky. Bohužiaľ, táto spätná väzba však nemôže vyzerať ako situácia na cestách v uplynulých týždňoch.

Polícia bude preto v kontrolách pokračovať aj naďalej, k previnilcom bude pristupovať nekompromisne, pretože prioritou Policajného zboru je ochrániť čo najviac ľudských životov, zdravie osôb a ich majetok. „Ako sme v pondelkovej tlačovej správe informovali, od pondelka prebieha na celom území Slovenskej republiky dopravno-bezpečnostná akcia RADAR, ktorá potrvá až do konca tohto mesiaca. Nielen počas akcie, ale všeobecne, bude do terénu bude nasadený väčší počet síl a prostriedkov rôznych služieb Policajného zboru na vykonávanie kontrol dodržiavania pravidiel cestnej premávky, najmä na kontrolu požitia alkoholických nápojov u vodičov motorových a nemotorových účastníkov , na kontrolu dodržiavania ustanovených rýchlostí jazdy vozidiel a na kontrolu dodržiavania spôsobu jazdy. Z taktického hľadiska však, samozrejme, počet síl a prostriedkov, rovnako tak ani ich rozmiestnenie, špecifikovať nemôžeme,“ píše polícia v tlačovej správe.

Keďže v poslednom období dochádza k dopravným nehodám, nehodám s následkom na živote a zdraví, polícia urobí maximum na zníženie ich počtu. V kontrolách na cestách preto v žiadnom prípade polícia nepoľaví. „Aj dnes (12.11.) sa na celom území Košického kraja uskutoční celokrajská osobitná kontrola, v rámci ktorej si policajti „posvietia“ naozaj na všetko - na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla, na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, na závažné porušenia pravidiel cestnej premávky a na nemotorových účastníkov cestnej premávky s dôrazom na spôsob ich pohybu po cestných komunikáciách, prechádzanie cez komunikáciu mimo vyznačených priechodov pre chodcov a používanie cestných komunikácií v miestach, kde nie sú chodníky.  Preto opäť pripomíname - alkohol za volant nepatrí! Jazdou pod vplyvom alkoholu vodiči ohrozujú nie len seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. My robíme maximum, ale k opatrnosti musia svojou trochou prispieť aj samotní účastníci cestnej premávky. Zvýšená opatrnosť, ohľaduplnosť a maximálna sústredenosť by nemali na cestách chýbať nielen v týchto dňoch, ale počas celého roka. Ak si sadnete za volant svojho auta, zbystrite pozornosť, venujte sa poriadne vedeniu vozidlu a sledujte situáciu v cestnej premávke, nerozptyľujte sa telefonovaním, a dôsledne sledujte situáciu a dopravné značenie okolo seba, nespoliehajte sa na to, že ste týmto úsekom prešli už tisíckrát predtým,“ pokračuje polícia.  Monitorovaním sociálnych sietí polícia včera zaznamenala príspevok, v ktorom osoba jazdiaca na motocykli prešla cez železničné priecestie v čase, keď už boli spustené závory. V tomto čase sa v bezprostrednej blízkosti nachádzali policajti, preto bola osoba hneď na mieste stotožnená, podrobená dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jej dychu nepotvrdila, a predvolaná na ďalšie úkony na príslušný správny orgán Policajného zboru, kde bude rozhodnuté o sankcii za tento skutok.

.



Uverejnené: 12.10.2022 13:53:50 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.