files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sklamaní Michalovčania: Keď chcete Slovan zdolať, musíte byť efektívni

Tretia októbrová nedeľa patrila v Michalovciach športu. Doma sa predstavili všetci štyria účastníci najvyšších republikových súťaži, hokejistky, hádzanárky, hokejisti a aj futbalisti MFK Zemplín, ktorí v atraktívnom súboji privítali majstra ŠK Slovan Bratislava. Nakoniec bolo úspešnejšie ženské pokolenie. Ženy Iuventy totiž postúpili do tretieho kola Európskeho pohára a darilo sa aj hokejistkám, ktoré rozdrvili Ice Dream Košice 12:1. Naopak, neuspeli hokejisti a ani futbalisti, ktorí síce podali najlepší výkon v sezóne, no Slovanu podľahli 0:1.

Na michalovskom futbalovom štadióne sa bolo na čo pozerať od začiatku. Domáci sa favorita nezľakli a kládli mu výrazný odpor. Slovanisti síce mali viac šancí, no tie si vypracovali aj Zemplínčania. Hlavne strela Peňu, hlavička Jeřábka a zakončenie Kanuho ešte za bezgólového stavu volali po góloch. „Zápas mal dobré tempo a diváci videli rad pekných akcií,“ rozhovoril sa na margo zápasu tréner domáceho tímu Norbert Hrnčár. „Slovan má kvalitu, takže si šance vypracoval. Ja ale som rád, že sme si šance vypracovali aj my. Keď chceme byť v zápase so Slovanom úspešní, musíme jednu, či dve možnosti premeniť. Inak nemáte nárok na body. Z nášho pohľadu dobrý zápas. Videl som z našej strany emóciu, energiu, boli sme zdatným súperom. Bodík by nás potešil, no Slovan ukázal svoju kvalitu a silu. Slovan je najlepším tímom v lige a ja som rád, že to tu nemal ľahké,“ pokračuje Norbert Hrnčár. Michalovčania tak belasých nezdolali ani v 21 prvom zápase vo Fortuna lige. „Chceli sme byť tí prví, no musíme si na to asi ešte počkať,“ dodal Norbert Hrnčár.

Smutný po zápase bol aj stopér Michal Jeřábek. Bol to práve on, kto mohol po pol hodine otvoriť skóre duelu, jeho hlavička ale išla do stredu brány a brankár Michal Chovan si s ňou ľahko poradil. „Všetci cítime, že sme z tohto duelu mohli vytiahnuť viac. Súper ukázal svoju kvalitu, no sami sme sa presvedčili, že sa s ním dá hrať. Inkasovali sme zo štandardky. Ani vám neviem povedať, kto mal Kucku strážiť. Škoda, pretože sme mali na to, aby sme zabodovali,“ poznamenal český stopér v službách michalovského Zemplína. Ten si spytoval svedomie aj za svoju šancu. „Bola to prudká hlavička do stredu brány. Keby to nebolo do stredu, je to gól. Trafil som to ale tam, kde stál brankár. Vzhľadom na priebeh zápasu a to, že sme šance mali aj my, je prehra určite sklamaním,“ dodal Jeřábek.

Ofenzíva belasých si najskôr nevedela poradiť s domácim brankárom Benjamínom Szárazom. Ten v úvode druhého dejstva zlikvidoval štyri šance súpera, na piatu hlavičku Juraja Kucku už ale nemal nárok ani on. „Vedeli sme, že Slovan má silne štandardné situácie. Poslednú dobu dali z nich veľa gólov. Čakvetdadze to trafil výborne na prvú žrď. Ja som sa k tomu nedostal a bol z toho gól. Je to škoda, pretože na štandardné situácia súpera sme sa pripravovali a vedeli sme, ako ich brániť. Je to teda pre mňa sklamanie,“ uviedol michalovský brankár, jeden z najlepších mužov na ihrisku. „V prvom rade nás všetkých mrzia nevyužité šance. Tie boli na oboch stranách. Keď chcete Slovan zdolať, musíme byť efektívni. Za to, čo sme predviedli na ihrisku si myslím, že sme si bod zaslúžili. Žiaľ, všetky berie Slovan,“ dodal Benjamín Száraz. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 18.10.2022 10:51:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.