files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenčania potopili favorita a chcú ďalšieho. Verím, že tu príde Slovan, hovorí tréner Andrej Čirák

Humenský futbal za tri dni spadol na dno a aj sa z neho odpichol. V druholigovom FK prišlo počas víkendu k nepopulárnemu kroku. Vedenie klubu sa po tretej domácej porážke v trinástom kole druhej ligy s Púchovom (1:3)  odhodlalo k zmene trénera. Odvolali doterajšieho lodivoda Ondreja Desiatnika, ktorého nahradili trénerom z domácich zdrojov Andrejom Čirákom. A Humenčania ihneď ožili. V utorok šokovali celé futbalové Slovensko, keď vo štvrtom kole Slovnaft Cupu vyradili Dunajskú Stredu, ktorá v lige ťahá sériu ôsmich zápasov bez prehry. Humenčania síce prehrávali po prvom polčase 0:1 oduševneným výkonom v druhom polčase ale dali profesorsky hrajúcemu DAC dve gólové facky, čím sa postarali o doteraz najväčšie prekvapenie v pohári.  

 

 

Slávnostný výkop bývalého hráča oboch tímov Pavla Diňu ako by udal smer prvého polčasu. V ňom sa čakalo, že budú dominovať hráči favorita, tí ale hrali až príliš profesorsky. Domáci sa im odhodlaním postupne vyrovnávali a v 26. minúte sa mohli dokonca dostať do vedenia, Streňova strela ale skončila na brvne. Hneď z následného útoku hostia otvorili skóre a zdalo sa, že dokráčajú k piatemu kolu Slovnaft Cupu. V druhom polčase ale svoju hru ešte viac sprofesionalizovali a prišiel trest. Po hodine hry vyrovnal Diamé a v 77. minúte dokonca strhol vedenie na ich stranu Sven Jurčišin, ktorý prišiel na ihrisko iba minútu predtým. „Toto je najdôležitejší gól mojej kariéry,“ povedal 20-ročný Bardejovčan v službách Humenného. „Vedeli sme, že nás čaká silný súper, ktorému sa musíme vyrovnať odhodlaním a agresivitou. Po tom, čo sme v polčase prehrávali sme si v šatni povedali, že na ihrisku musíme nechať všetko a keď to nevyjde, aspoň nebudeme sklamaní. Nakoniec to vyšlo v postup,“ pokračuje Jurčišin, ktorý vybehol na ihrisko iba minútu pred dôležitým momentom. Čo mu vraveli pred príchodom na ihrisko tréneri? „Aby som sa snažil podržať loptu vpredu a aby som tímu pomohol odhodlaním, či agresivitou vpredu. O víťaznom góle nepadlo ani slovo,“ smeje sa na záver Jurčišin.

Podceniť súpera nemohli

Ako vždy Humenčanov vpredu potiahol ich kapitán Erik Streňo. Nestratil jednu loptu, prekypoval aktivitou, súbojovosťou sa vyrovnal fortunaligistom a chcením dokonca všetkých na trávniku prevyšoval. „Tento zápas bol pre nás ako sviatkom. Vedeli sme, že príde veľa ľudí, ktorých sme nechceli sklamať. Dobre sme sa na to pripravili. Určili sme si silné stránky DAC, ako aj jeho slabiny. Jedným z dôležitých aspektov nášho obratu boli diváci. Boli fantastickí! Ťahali nás, keď sme prehrávali, v závere nám vháňali sily. V posledných zápasoch sme mali obrovský problém v koncovke. Teraz sme ich strelili, takže sme radi. Boli sme efektívni, súper nie a som rád, že sme vyhrali,“ uviedol po stretnutí kapitán Humenčanov.

Toho sme sa spýtali aj na možné podcenenie súpera? „To už je otázka pre súpera. My sme ich podceniť nemohli, to sa mohlo stať iba im,“ reaguje Streňo. Pre Humenčanov musí byť toto víťazstvo náplasťou na nepresvedčivé výsledky, ktoré stáli krátko pred súbojom štvrtého kola stoličku trénera Ondreja Desiatnika. „Určite! Vedeli sme, že sa musíme odraziť z dna, na ktoré sme sa dostali. Potrebujeme to ale potvrdiť aj v ďalších zápasoch ligy, ktoré nás čakajú. Chceme sa určite posunúť vyššie, ako na súčasné dvanáste miesto. To vôbec nekorešponduje s tým, kde chceme byť a máme byť,“ dodáva humenský kapitán.

Favorit sklamal

Favoritom duelu bola jednoznačne Dunajská Streda, ktorá už pred sezónou určovala smer do pohárovej Európe hlavne skrz Slovnaft Cup. Keď už bolo známe, že sa finále odohrá práve na Žitnom ostrove, v DAC prišla jasná priorita byť pri tom. Žiaľ, na Slovnaft Cup si v Dunajskej Strede budú musieť minimálne rok počkať a finále na svojom štadińe budú sledovať len ako diváci... „Pre nás je to obrovské sklamanie,“ rozhovoril sa tréner DAC Ondrej Guľa. „Pohár sme brali veľmi vážne. Síce sme viedli 1:0, no dovolili sme súperovi vyrovnať a potom sme úplne odišli z hľadiska emócie. Namiesto toho, aby sme potom duel zvrátili na našu stranu, dostaneme ďalší gól... Súper na emócii zvrátil zápas na svoju stranu. O tom sú ale pohárové zápasy. My sa musíme vyrovnať tej emócii a získať zápas našou kvalitou, čo sa teraz nestalo,“ pokračuje sklamaný tréner DAC 1904. 

Čirákov zázračný prútik

Humenčania sa dostali krátko pred futbalovým sviatkom do nelichotivej situácie. Po tretej domácej prehre v sezóne, z toho druhej v rade prišlo k odvolaniu trénera Ondreja Desiatnika. Pod jeho vedením sa tímu nedarilo. Po trinástich kolách mu totiž patrí až dvanáste miesto, s čím rozhodne Humenčania spokojní nie sú. Jeho nástupcom sa stal jeho doterajší asistent, rodený Humenčan Andrej Čirák, ktorý predtým asistoval aj Jozefovi Škrlíkovi. Nový tréner absolvoval asi najťažšiu premiéru, ako mohol. Jeho súperom bol jeden z popredných tímov na Slovensku a pravidelný účastník európskych pohárov. „Vedeli sme, čo za tím je Dunajská Streda. Majú tam veľa kvality, veľa reprezentantov. Sú to hráči, ktorí sú profesionáli. My zase robíme na poloprofesionálnej úrovni. Ukázali sme charakter. Naši hráči išli na dôraz a hlavne ukázali väčšie chcenie po víťazstve, za čo im patrí vďaka,“ rozhovoril sa humenský tréner, ktorý veril aspoň vo vyrovnanie.

„Dúfal som, že v druhom polčase vyrovnáme a o víťazovi rozhodnú penalty. Po druhom góle som už veril, že zápas z rúk nepustíme,“ pokračuje Čirák. Ten by rád po vyradení Dunajskej Stredy čelil aj ďalšiemu favoritovi. „Dúfam, že nám žreb prisúdi Slovan Bratislava. Divák v Humennom by si takýto zápas určite zaslúžil.“

FK Humenné - FK DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (0:1)
Góly: 60. Diamé, 77. Jurčišin – 27. Leginus.
Žlté karty: 73. Maťaš, 78. Jurčišin, 90+2. Sedláček, 90+3. Kuc – 33. Nebyla, 88. Ciganiks, 90+3. Krstović.
Rozhodovali: Gemzický – Jekkel, Železňák.
Divákov: 1440.
FK: Piroščák – Zlacký, S. Kuc, J. Dzurík, C. Vasiľ – Vaľovčin (65. Komjatý), Komár (87. Jančo) – J. Sedláček, Maťaš (76. Jurčišin), Streňo – Diamé (86. Rypák).
FK DAC 1904: Veszelinov – Fazlagič, Muhamedbegovič, Balogh (46. Krstovič), Kalmár, Ciganiks (90. Dimun), Kružliak, Ramadan, Blackman (85. Andzouna), Leginus, Nebyla (85. Veselovský).    

.



Uverejnené: 19.10.2022 15:35:14
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.