files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Šali po dlhšej dobe nie ako favorit

Po šiestich kolách MOL ligy boli iba dva tímy, ktoré nestratili ani jeden bod. V stredu sa to po predohrávke siedmeho kola zmenilo. Baník Most prehral v Dunajskej Strede 24:31 a utrpel tak prvú prehru v sezóne. Stopercentný tak ostal už len HK Slovan Duslo Šaľa. Naopak, jeho najväčší slovenský rival, obhajca prvenstva a štrnásťnásobný majster Slovenska MŠK Iuventa Michalovce už zakopol v šiestich zápasoch trikrát. No a v sobotu sa v Šali pokúsi, aby ani Duslo nebolo po siedmych kolách stopercentné. Zaujímavosťou duelu bude, že Michalovčanky po prvýkrát po dlhšej dobe k svojmu rivalovi nepôjdu ako favorit. Bude to pre nich výhoda?

Michalovčanky sa nevyhli cez leto zmenám na všetkých frontoch. Z kádra nového trénera Petra Kostku odišli až osem hráčok, čo malo za dôsledok nie taký štart do sezóny, na aký boli v klube zvyknutí. Chuť si Zemplínčanky napravili minulý víkend, keď s odretými ušami postúpili do tretieho kola EHF Európskeho pohára. V domácom dvojzápase zdolali švajčiarsky Winterthur 23:22, v druhom zápase síce prehrali 20:21, no nakoniec postúpili do tretieho kola po sedmičkách. „Takéto víťazstvá nám môžu iba pomôcť,“ rozhovoril sa na margo postupového thrilleru so švajčiarskym tímom kapitánka MŚK Iuventa Patrícia Wollingerová. „Síce sme trikrát prehrali, treba sa ale pozrieť aj na to, v akom stave sme začali sezónu. Výrazne nám ublížilo zranenie Kompaniecovej, ktorá sa zranila posledný prípravný zápas. Jej odchodom bola obrana značne oslabená. Tým, ako sa vrátila, aj naša obrana sa vystužila. Čo sa týka pohára, strašne sme túžili ísť ďalej. Každá z nás dostala nový impulz, novú motiváciu na sebe pracovať. Verím, že nám to pomôže do ďalších zápasov,“ pokračuje na margo štartu do sezóny Wollingerová.

Motiváciou pre aktuálneho slovenského majstra môže byť aj konfrontácia so švédskym Lugi Dam, ktorý im určil žreb tretieho kola Európskeho pohára. „Určite! Pre viaceré hráčky z kádra to bude prvý zápas proti takémuto tímu. Motiváciu ale môžeme mať aj my skúsenejšie. Napríklad mojou motiváciou je, že si zahrám proti skvelej Therese Gulldénovou, ktorá oblieka dres Lugi. Aj preto sa na zápasy proti švédskemu tímu veľmi teším aj ja. Musíme veriť, že im budeme vyrovnaným súperom. Zápasy sa hrajú až v decembri, ešte na nich nemyslíme, no malo by to byť motiváciou pre všetky z nás navyše,“ zdôrazňuje najskúsenejšia hráčka z kádra trénera Petra Kostku.

Pred konfrontáciou so švédskym tímom ale čakajú na Michalovčanky výzvy aj na domácej scéne. Jednou z nich bude v sobotu pripraviť prvú bodovú stratu pre šalianske Duslo v tejto sezóne. Má to zmysel aj v tom meradle, že prípadná prehra by tieto tímy oddelila už na šesť bodov, čo by sa v rámci umiestnenia pre najlepší tím zo Slovenska naháňalo o dosť ťažšie. „Čaká nás náročný zápas. V Šali sa nikdy nehralo ľahko. Musíme to brať ako každý jeden zápas. Po dlhšej dobe tam nepôjdeme ako favorit. Možno to teraz vyzerá tak, že nás každý môže zdolať, ja si to ale nemyslím. My kvalitu rozhodne v kádri máme, doplácame ale na nepremenené šance. Verím, že aj postup cez Švajčiarky nám v tomto pomôže a budeme efektívnejšie v zakončovaní. Skrátka, potrebujeme jeden zápas, v ktorom nám vyjde všetko, čo má a určite sa chytíme. Verím, že taký môže prísť aj v sobotu,“ podotýka kapitánka michalovskej Iuventy. Podľa jej ďalších slov, výhodou Dusla je to, že tréner Peter Pčola má k dispozícii káder, ktorý je spolu už viac ako dve sezóny. „Veľké zmeny tam v posledných rokoch neboli a z toho ťažia v úvode tejto sezóny. My to musíme vynahradiť našou bojovnosťou a chcením. Verím, že keď sa nám bude dariť v koncovke a nebudeme sa v nej opäť trápiť, máme na to, aby sme tam v sobotu zvíťazili,“ dodala na záver Patrícia Wollingerová. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.10.2022 18:51:30 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.