files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalšia nehoda pod vplyvom alkoholu, vodič nafúkal skoro tri promile

Aj napriek neustálym upozorneniam polície ale i vopred avizovaným prísnejším kontrolám niet dňa, aby policajti na cestách  neodhalili aspoň jedného vodiča, ktorý si sadne za volant pod vplyvom alkoholu a takýmto nezodpovedným konaním ohrozuje nielen seba, ale aj  ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia vyvíja maximálne úsilie,  spätná väzba však musí prichádzaj aj od účastníkov cestnej premávky. Táto spätná väzba však nemôže  vyzerať ako včera na ceste v okrese Košice okolie.

Včera (20.10.) na pravé poludnie došlo v katastri obce Moldava nad Bodvou v okrese Košice okolie k dopravnej nehode, pri ktorej „asistoval“ alkohol, a pri ktorej sa dvaja ľudia zranili ľahko. Podľa doterajších zistení 49-ročný vodič z Moldavy nad Bodvou viedol osobné vozidlo zn. Audi A4 po ceste I/16 v smere od mesta Moldava nad Bodvou na obec Mokrance, pričom na rovnom úseku cesty z doposiaľ presne nezistených príčin strhol riadenie doľava, prešiel do protismernej časti vozovky, kde ľavou prednou časťou narazil do ľavého boku oproti idúceho nákladného vozidla zn. Peugeot Boxer.  V dôsledku nárazu vozidlo zn. Peugeot prevrátilo cez strechu a zostalo stáť mimo vozovku.  Vozidlo zn. Audi  otočilo a zadnou časťou narazilo do priekopy mimo cesty.  Pri dopravnej nehode sa podľa predbežnej lekárskej správy vodič vozidla zn. Audi a spolujazdec vo vozidle zn. Peugeot zranili ľahko.  Obaja vodiči boli na mieste podrobení dychovej skúške, ktorej výsledok u vodiča vozidla zn. Audi potvrdil prítomnosť alkoholu v jeho dychu. Vodičovi vozidla zn. Audi, ktorý „nafúkal“  hodnotu 1,34 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,79 promile, bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda zakázaná.  „49-ročný vodič bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a vo veci sú vykonávané ďalšie potrebné úkony v rámci trestného konania,“ píše polícia v tlačovej správe.

Vodiči, alkohol za volant nepatrí ! Buďte zodpovední, život za to stojí !

Polícia vodičov znovu upozorňuje, že alkohol za volant nepatrí! Jazdou pod vplyvom alkoholu vodiči ohrozujú nie len seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Za prvých 9 mesiacov tohto roka policajti odhalili na cestách Košického kraja až 965 vodičov, ktorí si sadli za volant auta pod vplyvom alkoholu! Len za uplynulý 41. týždeň odhalili policajti na cestách Košického kraja ďalších 42 nezodpovedných vodičov dopravných prostriedkov. Dychová skúška potvrdila prítomnosť alkoholu v dychu u 26 vodičov motorových vozidiel (z nich 7 „nafúkali“ viac ako 1 promile) a 16 vodičov nemotorových vozidiel. Preto bude polícia v kontrolách pokračovať aj naďalej a k previnilcom bude pristupovať nekompromisne, pretože prioritou Policajného zboru je ochrániť čo najviac ľudských životov a zdravie osôb. Ako sme už vopred informovali, na celom území Slovenskej republiky prebieha dopravno-bezpečnostná akcia RADAR, zameraná najmä na alkohol, rýchlosť a spôsob jazdy, ktorá potrvá až do konca októbra. Kontrolám sa nevyhnú vodiči motorových, aj nemotorových vozidiel. Aj dnes (21.10.) sa na celom území Košického kraja uskutoční celokrajská osobitná kontrola. Budú na miestach, kde dochádza k nehodám prekročením rýchlosti a pod vplyvom alkoholu. „Policajti z dopravnej, poriadkovej a železničnej polície budú prísnejšie dohliadať na to, či účastníci cestnej premávky dodržiavajú zákony. Policajti sa počas dopravnej akcie zamerajú predovšetkým na alkohol, teda či vodiči dodržiavajú svoje povinnosti a nejazdia pod jeho vplyvom. Zamerajú sa aj na kontrolu dodržiavania ustanovených rýchlostí jazdy vozidiel i na kontrolu dodržiavania spôsobu jazdy (najmä na ustanovenia týkajúce sa predchádzania). Zvýšená opatrnosť, ohľaduplnosť a maximálna sústredenosť by nemali na cestách chýbať nielen v týchto dňoch, ale počas celého roka. Vodiči, ak si sadnete za volant svojho auta, tak len s „čistou hlavou“, zbystrite pozornosť, venujte sa poriadne vedeniu vozidla a sledujte situáciu v cestnej premávke!  Buďte zodpovední, život za to stojí!,“ upozorňuje v tlačovej správe polícia.

.



Uverejnené: 21.10.2022 14:26:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.