files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti splnili predsezónny cieľ

 

Michalovskí basketbalisti ukončili víťazným zápasom so Sláviou TU Košice 82:72 jesennú časť sezóny. Orli obsadili v konečnej tabuľke 1. ligy skupiny Východ tretie miesto. V jarnej časti si tak zahrajú v nadstavbovej časti o postup do extraligy, kde postúpili po štyri  najlepšie celky z obidvoch prvoligových súťaží.

 

 Orli si v štrnástich zápasoch pripísali deväť víťazstiev a päť prehier. Základ pre umiestnenie v prvej štvorke vytvorili hlavne domácimi zápasmi, keď prehrali iba nešťastne 61:64 s Rožňavou. Po víťazstve 77:58 v predposlednom kole vo Zvolene nad rezervou extraligovej Banskej Bystrice bolo jasné, že postup im už nikto nevezme. V jari si tak môžu vylepšiť umiestnenie z minulej sezóny, keď skončili v nadstavbovej časti na 6. mieste. My len dodajme, že družstvo, ktoré skončí v nadstavbovej časti na prvom mieste, si vybojuje možnosť účasti v extraligovej sezóne 2011/2012.

 

Jesenná časť plná zranení

 

Pred začiatkom sezóny sa tréner Imrich Rakovský rozhodol pre prestavbu v kádri. Do tímu sa totiž tlačilo niekoľko talentovaných juniorov s kádra Marinka Svitlicu. Družstvo sa najprv muselo zohrať, čo trvalo určitý čas. Navyše počas jesene Orlov sužovali zranenia, keď skoro každý jeden hráč mal určité zdravotné problémy. „Prakticky celú sezónu sme odohrali bez najväčšej opory a trénera našich juniorov Marinka Svitlicu. Navyše sa nám pred najdôležitejšími zápasmi zranil aj Roman Rakovský“, rozhovoril sa tréner o peripetiách kádra. Jeho zverenci však aj napriek všetkým problémom splnili stanovený predsezónny cieľ, ktorým bol postup do najlepšej osmičky. Ten si zabezpečili po najlepšom tohto sezónnom výkone, keď vyhrali na palubovke Zvolena 77:58. „Keďže sme všetko nechceli nechať na posledný duel s Košicami museli sme vyhrať. Zápas sa hral v Banskej Bystrici, pretože Zvolen je ich farmou. Nastúpili naň aj štyria hráči extraligového klubu, takže to bolo pre nás o to ťažšie. Chlapci však podali výborný výkon, keď sme celý zápas nepustili súpera do zápasu a zaslúžene vyhrali,“ opísal nám tréner priebeh zápasu, ktorý rozhodol o postupe Orlov. Čerešničkou na torte bolo víťazstvo v poslednom kole nad lídrom súťaže Sláviou TU Košice. Aj keď Orli ťahali na začiatku duelu za kratší koniec, zlepšením výkonom v druhom polčase strhli víťazstvo na svoju stranu. „Chceli sme poraziť lídra a vrátiť mu prehru z predchádzajúceho zápasu. V prvom dejstve to však tak vôbec nevyzeralo. Robili sme veľa chýb, no pohovor v kabíne asi zabral. Chlapci do druhého polčasu nastúpili ako vymenení a v závere doslova vydreli víťazstvo,“ vyzdvihol Rakovský výkon svojich zverencov v druhom polčase.

 

 

P

 

Zápasy

Víťazstvá

Prehry

Dal

Dostal

Body

1

Slávia TU Košice

14

10

4

1125

908

24

2

BK ŠPD Rožňava

14

10

4

1062

971

24

3

1. BK Michalovce

14

9

5

971

881

23

4

BK 04 AC LB SNV B

14

7

7

1221

1139

21

5

MŠK BK Žiar n/Hronom

14

7

7

1064

1127

21

6

ŠKP ŽOS Zvolen

14

6

8

1112

1091

20

7

DASKIT Lučenec

14

6

8

922

1039

20

8

BK 99 Prešov

14

1

13

826

1147

15

 

Juniorské družstvo minulosťou

 

Ako sme už spomínali, za mužov nastupuje aj niekoľko talentovaných juniorov. Tým len o chlp ušiel postup medzi dvanásť najlepších družstiev Slovenska, keď doplatili na súhru nepriaznivých okolností. S prácou trénera Svitlicu však vládla obrovská spokojnosť. V tíme, ktorí sa tvoril dva roky, vyrástlo niekoľko talentovaných mladíkov ako Mitterpák, či Šanta. Aj preto sa vedenie klubu rozhodla pre spojenie družstiev mužov a juniorov. „Po tom, čo chlapci nepostúpili medzi dvanásť najlepších celkov na Slovensku sme sa rozhodli pre spojenie tímov. Juniorov sme de facto odhlásili zo súťaže a chalani dostanú príležitosť u mužov. Je len na nich či túto príležitosť využijú,“ poznamenal Rakovský.

 

Foto : Jedna z opôr juniorov Vladislav Mitterpák sa už presadil aj u mužov

 

Chcú skončiť lepšie ako v minule

 

Orli teda v jari budú bojovať o extraligu. Ich súpermi budú Slávia TU Košice, BK ŠPD Rožňava, MBK Slávia Trnava, ŠKP Filozof Bratislava, Iskra Petržalka a rezervy Spišskej Novej Vsi, či Levíc. „V minulom ročníku sme skončili na šiestom mieste. Teraz chceme ísť vyššie,“ povedal o cieľoch tímu v nadstavbovej časti Rakovský. „V prvom rade sa však musia uzdraviť naše opory Svitlica a Roman Rakovský. Potom nech sa stane, čo sa má stať,“ dodal na záver rozhovoru tréner, ktorý je už neodmysliteľnou súčasti michalovského basketbalu.

 

 

Foto : Jedna z opôr Orlov Roman Rakovský

 

 

Peter Brendza



Uverejnené: 28.12.2010 20:45:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.