files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Niesť sa na priaznivej vlne až do konca jesene

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v poslednej dobe výsledkovo, ale hlavne herne pookriali. Z posledných štyroch ligových duelov, ktoré odohrali doma, získali šesť bodov a darilo sa im aj v Slovnaft Cupu, v ktorom prešli po výhre 3:0 v Dubnici nad Váhom do osemfinále.

Po týždňovej pauze (duel šestnásteho kola Fortuna ligy v Trnave odložili na štvrtok sedemnásteho novembra) opäť naskočia na ligovú vlnu a práve na tej pozitívnej vlne z predošlých duelov sa chcú viesť až do konca jesennej časti. „Do zvyšných zápasov jesene ideme s jasným cieľom – získať čo najviac bodov a pokúsiť sa postúpiť ďalej aj v pohári. Určite chceme nadviazať na tie výkony, aké sme predvádzali v posledných týždňoch. Čakajú nás ešte tri ligové zápasy a jeden pohárový. Chceme v nich získať čo najviac,“ uviedol útočník Matúš Marcin, ktorý v poslednom zápase štvrtého kola Slovnaft Cupu v Dubnici nad Váhom rozhodol o michalovskej výhre 3:0 hetrikom.

Michalovčania sa vo zvyšných štyroch dueloch jesennej časti predstavia až trikrát vonku, z toho dvakrát v Trnave. Okrem jesennej derniéry totiž v starom Ríme absolvujú nastávajúci utorok aj duel osemfinále Slovnaft Cupu. Ešte predtým sa túto sobotu predstavia v Skalici a budúcu doma privítajú celok Žiliny. Na Žilinu a Trnavu ešte Zemplínčania nepozerajú. Momentálne sa sústredia na Skalicu, kde ich v sobotu od 15.00 hod. čaká nesmierne dôležitý duel, ktorý môže výrazne napovedať o ich účasti v nadstavbe o titul. Aktuálne im síce patrí až desiate miesto, na prvú šestku ale strácajú len tri body. „Aj preto je potrebné, aby sme získali čo najviac bodov už na jeseň. Sami vidíte, že súťaže je nevyspytateľná. Skaličania ťahali sériu prehier, pred týždňom ale vyhrali v Podbrezovej, kde sa nevyhráva v tejto sezóne často. Tak ako sa im podarilo vyhrať v Podbrezovej, môžeme aj my vyhrať u nich,“ zdôrazňuje Marcin, ktorý v sobotu očakáva veľmi ťažký duel. „Budú hrať určite to isté, čo aj u nás. Majú dobré kombinačné mužstvo, s dobrým prechodom do útoku. My sa musíme prezentovať s tým, v čom sme silní. Musíme byť zdravo agresívni a vyrážať do rýchlych kontier. Aj tréner nám prízvukoval, že v posledných zápasoch bola v našej hre emócia. Bolo nás cítiť na ihrisku a bolo to aj v zápase so Slovanom. Síce sme body neuhrali, neodohrali sme dobrý zápas. Keď to potvrdíme aj teraz v Skalici, určite neodídeme domov naprázdno,“ dodal na záver michalovský útočník.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.11.2022 11:07:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.