files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla po parádnom výkone skolila bratislavský Slovan

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa po trénerskej zmene znova nakopli. Michalovčania zvíťazili v stretnutí pätnásteho kola Tipos Extraligy na domácom ľade nad HC Slovan Bratislava 2:1, keď v druhej tretine otočili výsledok vo svoj prospech. O dva góly v rozpätí minúty sa postarali Dávid Buc a Patrik Zabusovs. Zemplínčania sa doma predstavia aj v nasledujúcom šestnástom kole, keď v nedeľu od 15.30 hod. privítajú Nitru.

Michalovčania nastúpili na zápas aj pred očami ich nového trénera Romana Stantiena, ktorý sedel v roli pozorovateľa na tribúne. Do konca týždňa sú totiž poverení vedením tímu Peter Kudelka s Dušanom Devečkom, ktorí tentoraz svoj tím pripravili veľmi dobre.  V prvej tretine bol ale dominantnejším majster HC Slovan Bratislava. Jeho hráči sa dostávali viac do streleckých príležitostí. Paradoxne, skóre mohli otvoriť domáci, keď sa pred brankárom ocitol Vašaš, puk ale za chrbát Coreau nedostal. Udrelo tak na druhej strane. V ôsmej minúte prepadla michalovská defenzíva, do brejku na brankára Škorvánka sa dostali dokonca dvaja hráči a po prihrávke Marcela Haščáka skóroval Fominych. Michalovčania mohli odpovedať o minútu neskôr. Bezúchovu strelu Coreau neudržal, Pavlovs ale puk nedostal do bránky. To isté sa v skrumáži nepodarilo Galambošovi, Slovan tak po prvej tretine viedol 1:0. V druhej to domáci rozbalili naplno. Hralo sa prakticky na jednu bránku a domáci si vytvárali jednu šancu za druhou. Do tempa ich dostalo hlavne päť presilových hier. Tie síce nevyužili, dokonca ani 93 sekundovú o dvoch hráčov, skórovali ale medzi nimi. Najskôr v 34. minúte rozjasal zaplnený štadión Dávid Buc. O 87 sekúnd neskôr už Dukla viedla, keď sa zo skrumáže pred bránkou presadil Zabusovs. V tretej tretine domáci naďalej pokračovali v aktívnej hre, do nej sa ale čoraz viac s pribúdajúcim časom dostávali aj belasí. Tí ale nedokázali využiť presilové hry po fauloch Bjalončíka a Zabusovsa a keď nedokázali Stanislava Škorvánka prekonať ani v power-play, Michalovčania zdolali majstra 2:1 a opäť sa tak dostali na víťaznú vlnu.  

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Góly:
34. Buc (Bjalončík), 35. Zabusovs (Suja, Paločko) - 8. Fominych (Haščák). 
Vylúčení:
2:6. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: T. Orolin, Jobbágy - Gegáň, Hajnik, 3800 divákov.
HK DUKLA INGEMA:
Škorvánek - Michalčin, Glazkov, Štajnoch, Hammond, Macejko, Mihalik, Prokopovič - Zabusovs, Suja, Paločko - Žitný, Pavlovs, Bezúch - Vašaš, Buc, Bjalončík - Lapšanský, Galamboš, Chalupa.
HC SLOVAN:
Coreau - MacKenzie, Beňo, Gachulinec, Maier, Žabka, Sersen, Hauser - Pecararo, Harris, Takáč - Fominych, Gennaro, Haščák - Lukošík, Minárik, Zigo - Šotek, Kytnár, Matoušek.

.



Uverejnené: 05.11.2022 11:49:28
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.