files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín opäť cestuje na západ, v utorok hrá pohár v Trnave

Poriadne sa v poslednej dobe nacestujú futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí v piatok cestovali do Skalice, kde remizovali v rámci šestnásteho kola Fortuna ligy 0:0. Domov sa vrátili v nedeľu ráno a hneď v pondelok cestujú do Trnavy, kde v utorok od 15.00 hod. odohrajú osemfinálový duel Slovnaft Cupu. Mimochodom, do Trnavy budú cestovať ešte aj budúci týždeň, pretože ich tam čaká dohrávaný zápas pätnásteho kola, ktorý sa odohrá vo štvrtok sedemnásteho novembra. Ešte predtým ich v sobotu od 15.00 hod. čaká domáca jesenná derniéra proti Žiline.

V Skalici chceli Michalovčania nadviazať na herné vzplanutie z posledných týždňov. To sa im podarilo, keď po remíze 0:0 ostali v hre o prvú šestku, na ktorú aktuálne z deviatej pozície strácajú iba štyri body. „Pre nás to bol dôležitý duel z toho pohľadu, že sme chceli ostať v hre o šestku a takisto aj z toho, že sme chceli udržať Skalicu v tabuľke pod nami. Bolo to o jednom góle. Ani jednému z nás sa ho nepodarilo streliť. Bod z vonku je dobrý, berieme ho, no keby sme priviezli tri, veľmi by nám to pomohlo,“ zdôraznil stopér MFK Zemplín Michal Jeřábek, ktorý upozornil na výborné vstupy do polčasov. „Mali sme ich dobré. Musíme ale v tom pokračovať aj v ďalších minútach duelu. V Skalici nám vyšli práve iba tie vstupy do polčasov, kedy sme boli nebezpeční. V ďalších minútach to tak nebolo a práve to musíme zlepšiť,“ pokračuje český stopér v službách MFK Zemplín.

Zemplínčania v utorok absolvujú duel osemfinále Slovnaft Cupu. Žreb k ním vôbec nebol milosrdný, keďže dostali za súpera obhajcu prvenstva FC Spartak Trnava. Navyše, zápas sa odohrá u súpera, takže ich čaká aj dlhá cesta na druhý koniec Slovenska, už tretia za štyri dni. „Je pravdou, že žreb k nám milosrdný vôbec nebol. Navyše, musíme za súperom cestovať. Nie je to úplne to, čo sme chceli, musíme sa ale s tým vysporiadať. Určite im to nechceme nechať a chceme sa pobiť o postup do ďalšieho kola. Bude to ale veľmi ťažké, aj z hľadiska našej únavy. Len v nedeľu sme prišli zo Skalice a hneď v pondelok cestujeme na západ Slovenska opäť. Ako ale hovorím, musíme sa s tým vysporiadať,“ presvedčivo konštatuje Michal Jeřábek, ktorý očakáva úplne iný duel, ako sa odohral v auguste na michalovskom trávniku. Vtedy Zemplínčania Trnavčanom podľahli hladko 0:4. „Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu. Inkasovali sme už v prvých sekundách a od toho sa potom odvíjal celý zápas. Teraz očakávam iný duel. Musíme si dať pozor na to, aby sme rýchlo neinkasovali. Ja verím, že taká vysoká prehra sa nebude opakovať a tentoraz ich potrápime viac.“ 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.11.2022 11:05:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.