files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po trénerskej zmene návrat na víťaznú vlnu

Po odvolaní kanadského trénera Toma Coolena nastala v michalovskej Dukle Ingema zvláštna situácia. Ešte pred víkendovým dvojzápasom so Slovanom Bratislava a Nitrou vedenie klubu vymenovalo nového hlavného trénera Romana Stantiena. Ten ale bol iba ako pozorovateľ. Vedením tímu boli poverení doterajší Coolenovi asistenti Peter Kudelka a Dušan Devečka. Tí nakoniec doviedlo družstvo k zisku šiestich dôležitých bodov a posunu v tabuľke na štvrté miesto. Nový tréner sa tak môže s tímom po reprezentačnej pauze viesť na víťaznej vlne a vlne eufórie zo skalpov majstra i vicemajstra.

Michalovčania mali po odvolaní za súperov dvoch vlaňajších finalistov – majstra HC Slovan Bratislava a vicemajstra HK Nitra. S oboma si poradili najtesnejšími výsledkami. Slovan zdolali 2:1, Nitru 4:3. „Niekedy sa nám stáva, že nejakými zbytočnými chybami dostaneme góly a zbytočne postavíme súperov na koňa. Tak tomu bolo aj v nedeľu proti Nitre. Aj keď sme prehrávali 0:1 či 1:2, stále sme bojovali a boli sme za to odmenení víťazstvom,“ zdôraznil po víťazstve s Nitrou center prvej michalovskej lajny Jakub Suja. Podľa jeho slov to mali dočasní tréneri veľmi ťažké. „Samozrejme, bol to zásah do mužstva. Dušan a „Kuďo“ to ale spravili výborne. Zachovali si chladnú hlavu a režírovali to veľmi dobre. Aj kvôli ním sme veľmi spokojní, že sme to dotiahli k dvom výhram za tri body. Predtým sme postrácali dosť bodov pri prehrách o jeden gól. Hrali sme dobre, mali sme ale hluché pasáže, kedy nás súper potrestal. Teraz sme si povedali, že sa takýmto úsekom musíme vyhnúť. Tentoraz sme vyhrali o gól my a ja verím, že to takto bude pokračovať aj naďalej,“ pokračuje Jakub Suja.

Zemplínčania síce s Nitrou dvakrát prehrávali, no v oboch tretinách dokázali gólovo odpovedať. Dôležitý moment sa udial na začiatku tretej časti, kedy Matúš Paločko zobral puk od vlastného stredného pásma a svoje sólo zakončil gólom, ktorý bol jeho stým v Extralige. Pri ňom najskôr naznačoval strelu z rohu, následne prekonal O´Connora zasunutím puku spoza bránky. „Najskôr som chcel vystreliť zboku, no brankár sa presunul a dobre to vykryl. Trošku sa mu ale tam zamotali nohy a uľahčil mi situáciu,“ opísal gólový moment Matúš Paločko. Na jeho presný zásah nadviazal aj Peter Bjalončík a hosťom sa už podarilo iba skorigovať. „Dôležité bolo, že sa im nepodarilo odskočiť na dva góly. Stále sme si verili, že ten jeden gólik dáme a skóre tak vyrovnáme. Počkali sme si na šancu a využili ju,“ dodáva k zápasu michalovský útočník. Keďže Dukla zdolala po výmene trénera vlaňajšieho majstra a vicemajstra, zdá sa, že jej hráči hrajú lepšie bez trénera, ako s trénerom. „Na to by mohli odpovedať tréneri, ako to vidia oni,“ smeje sa Paločko. „Bolo jasne povedané, že máme nového trénera, no dvojica asistentov je poverená ešte na tieto dva zápasy. Všetci sme radi, že sme sa dostali na nejakú vlnu víťazstiev a všetci veríme, že sa na nej povezieme aj po reprezentačnej pauze,“ dodal na záver v extralige stogólový Matúš Paločko.

Vedenie klubu do rozbúrenej vody po odvolaní Coolena hodilo jeho doterajších asistentov. Tak Peter Kudelka, ako aj Dušan Devečka v najvyššej súťaži ešte tím neviedli, no počínali si viac ako dobre. Ich tím sa po dvoch výhrach vyštveral na štvrté miesto v tabuľke. „My sme pokračovali vo veciach, ktoré boli nastavené. Sme veľmi radi, že sme vyhrali. Spolu s Dušanom sme sa snažili chlapcom vštepovať pozitívnu emóciu. Chceli sme, aby verili vo svoje schopnosti. Sme radi aj za nich. Ide totiž o družstvo, ktoré pracuje veľmi tvrdo a preto som presvedčený, že sa výsledky dostavia,“ zdôraznil poverený dočasný tréner Peter Kudelka. Ďalšia otázka samozrejme smerovala aj na to, či po reprezentačnej pauze budeme sledovať zmeny v hre Dukly, ako aj v kádri. „Nový tréner sledoval oba zápasy z tribúny a robil si obraz, akých máme hráčov, aký hráme systém. Teraz neviem povedať presne, aké zmeny prídu. Počas reprezentačnej pauzy bude priestor na to niečo si povedať, ako aj niečo nové potrénovať. Bude čas na to nastaviť veci tak, ako to chce tréner Stantien,“ podotýka Kudelka a k zmenám v kádri pokračuje.

„Zmena trénera môže byť šancou pre tých hráčov, ktorí sú menej spokojní. Bude to pre nich nová výzva ukázať sa, že patria do zostavy.“ Zmena trénera bola novou výzvou aj pre brankára Škorvánka. Ten dostal od poverenej dvojice šancu v oboch zápasoch a v oboch svoj tím výrazne podržal. „Chytal fantasticky v piatok proti Slovanu, ako aj proti Nitre. Ja verím, že sa chytil a bude mužstvo držať aj v ďalších zápasoch,“ dodal na záver Peter Kudelka.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.11.2022 21:22:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.