files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladý vodič narazil do betónového priepustu, ťažko sa zranil

Dnes (09.11.) okolo 06,20 hodine došlo v katastri obce Bohdanovce v okrese Košice k  dopravnej nehode motorového vozidla zn. Dacia,  ktoré šoféroval mladý vodič, a pri ktorej sa ťažko zranil.  Podľa doterajších zistení polície vodič (18) z okresu Trebišov viedol vozidlo  po ceste II/552 v smere jazdy od obce Rákoš na obec Bohdanovce, kde pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky, ako aj svojim schopnostiam, nezvládol prejazd pravotočivou zákrutou, s vozidlom prešiel do  protismernej časti vozovky a narazil do betónového priepustu.

Mladý vodič podľa predbežnej lekárskej správy utrpel pri dopravnej nehode ťažké zranenia a na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných omamných látok v jeho organizme bol nariadený odber krvi. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda zakázaná. Škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla, bola predbežne vyčíslená na 13.000 eur. „Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho objasňovania,“ píše polícia v tlačovej správe.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, sledovali situáciu okolo seba, dodržiavali pravidlá cestnej premávky, zbytočne neriskovali a tak prispeli k väčšej bezpečnosti na cestách, najmä v tomto jesennom období, kedy sa vplyvom počasia situácia na cestách zhoršuje, čo prináša zvýšené riziká. „Vodiči, najmä mladí s „čerstvým vodičským oprávnením“, by si mali uvedomiť, že auto sa v sekunde môže zmeniť na nebezpečnú zbraň, preto žiadna frajerina za volantom nie je namieste.  Aj napriek prehnanému sebavedomiu, chýbajú im skúsenosti ako aj zručnosti vo vedení vozidla a ich preceňovanie neraz vedie k zbytočným stratám na životoch a zdraví nie len ich, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Zvlášť v tomto jesennom období, kedy sú pre vodičov sťažené podmienky na cestách v podobe hmly a dažďa, a predstavujú mimoriadnu záťaž z hľadiska pozornosti. Za takýchto podmienok je nevyhnutné prispôsobiť jazdu stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a samozrejme rýchlosť jazdy prispôsobiť svojim schopnostiam,“ dopĺňa polícia v tlačovej správe.

.



Uverejnené: 09.11.2022 16:47:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.