files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juraj Faith trénerom Prešova

Zaujímavá trénerská zmena sa odohrala v týchto dňoch v hokejovom extraligovom Prešove. Doterajší lodivod HC MV Transport Ernest Bokroš odišiel na vlastnú žiadosť. Jeho nástupcom sa stal bývalý hráč a už aj tréner Michaloviec Juraj Faith. Ten v rokoch 2020 až 2022 pôsobil v Michalovciach ako asistent trénera, od novej sezóny viedol poľský Podhale Nowy Targ.

Prešov nazbieral v 16 zápasoch rovnaký počet bodov a figuruje na poslednom mieste tabuľky o dva body za Liptovským Mikulášom a Trenčínom. Jeho hráči ťahajú sériu šiestich zápasov bez víťazstva a z uplynulých desiatich vyhrali len raz. "V pondelok požiadal o odstúpenie z pozície hlavného trénera Ernest Bokroš. Ten viedol tím od vlaňajšieho návratu prešovského hokeja medzi slovenskú elitu. Po splnení minuloročnej úlohy mužstva postúpiť do play off Tipos extraligy nie sú výsledky nášho tímu v sezóne 2022/23 uspokojivé. Touto cestou sa mu chceme poďakovať za všetko, čo pre náš klub urobil, hlavne v náročných začiatkoch v úvode minuloročnej sezóny. Taktiež mu chceme popriať len to najlepšie smerom do budúcna. Zároveň s potešením vítame na našej striedačke nového lodivoda. Stane sa ním niekdajší vynikajúci útočník Juraj Faith. Tento 46-ročný rodák z Košíc pracoval ako asistent trénera Michaloviec a potom ako hlavný kouč poľského Podhale Nowy Targ. V Prešove tak zažije svoju extraligovú premiéru v pozícii hlavného kouča," uviedol klub v stanovisku.

Juraj Faith má za sebou bohatú hráčsku kariéru, ktorú rozbiehal práve v Michalovciach, kde sa vrátil v sezóne 2010/11 a potom aj v sezóne 2015/16. V tejto sezóne bol dokonca kapitánom tímu. Je dvojnásobným majstrom Slovenska s Košicami. Trénerskému remeslu sa venoval aj jeho otec Ján, ktorý v minulosti viedol Košice, Poprad, či Skalicu, ale rovnako ako jeho syn aj Michalovce a Prešov. V Michalovciach pôsobil aj Jurajov synovec či Jánov vnuk Roman, v súčasnosti hráč Nových Zámkov.  Juraj Faith zažije premiéru v stredu šestnásteho novembra a bude poriadne pikantná, pretože jeho prvým extraligovým súperom ako hlavného trénera budú práve Michalovce. Aj tie menili nedávno trénera a duel v Prešove bude premiérovým pre Romana Stantiena. 

Juraj Faith bude novým tréner Prešova.

Nahradí tam Ernesta Bokroša (foto: peter jesenský).

.



Uverejnené: 09.11.2022 20:50:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.