files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Radosť i smútok z konca jesene

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa na záver jesennej časti poriadne rozbehli. Až si niektorí povedali, že je škoda, že už jesenná časť končí a chceli by možno ešte o dve či tri kolá viac. Michalovčanov nakopla októbrová nespravodlivá domáca prehra s Liptovským Mikulášom (1:2). Odvtedy herne vzplanuli a pozitívna zmena priniesla aj výsledkové obrodenie. Desať bodov z posledných piatich duelov ich vrátili do boja o prvú šestku. Aktuálne na ňu strácajú iba jeden bod a v prípade, že uspejú v dohrávanom zápase šestnásteho kola v Trnave, môžu v nej dokonca zimovať.

„Samozrejme, pozeráme sa aj na to, podľa mňa budú ale dôležité posledné štyri zápasy v jarnej časti. Práve tam sa bude lámať chlieb a rozhodovať, kto bude v prvej šestke a kto v druhej,“ reagoval na našu otázku útočník Matúš Marcin, ktorý v poslednom domácom dueli jesennej časti so Žilinou strelil pri výhre 3:2 dva góly. Marcinovi sa v poslednom období gólovo darilo. Strelil sedem gólov v posledných siedmych dueloch. „Určite ma teší, že som konečne strelil aj viac ako jeden gól. V poslednej dobe mi to fakt išlo, no je jedno, kto strelí gól. Dôležité je, že sme vyhrali. Momentálne sa nám darí. Remizovali sme v Skalici, predtým sme vyhrali s Trenčínom a nesklamali ani v pohári v Trnave. Možno je aj škoda, že to končí, no nás čaká ešte jeden zápas, ktorý chceme takisto zvládnuť. Všetci sa tešíme do Trnavy a veríme, že tam niečo uhráme,“ dodal Marcin k zápasu, ktorý na Michalovčanov čaká vo štvrtok 24. novembra v City aréne.

V posledných dvoch dueloch viedol Michalovčanov ako kapitán Matúš Begala. Zverenci trénera Norberta Hrnčára neprehrali ani raz, takže kapitánska páska na jeho rukáve zrejme prináša šťastie. „Prvý zápas, v ktorom som ju mal, nám rozhodne nevyšiel,“ opravuje nás stále iba 21-ročný michalovský stredopoliar, keď naráža na prehru 0:4 s Trnavou. „Som ale rád, že mám takúto dôveru trénera. Jeho dôveru si strašne vážim,“ pokračuje ku kapitánskej páske Begala. Ten veril, že Michalovčania sa s jesennou porciou domácich duelov rozlúčia víťazstvom. „Pred zápasom sme si povedali, že to určite nebude ľahké. Obzvlášť na tom teréne, aký bol. Na Žilinu sme sa poctivo pripravovali. Času nebolo ani tak veľa, keďže sme sa v poslednej dobe dosť nacestovali, no nakoniec to vyšlo a víťazstvo teší,“ uviedol Matúš Begala k víťazstvu so Žilinou, pri ktorom Zemplínčania rozhodli hlavne výbornými úvodmi oboch polčasov. „Stále ideme do začiatku polčasov nabudení. Teraz nám to vyšlo a sme len radi.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.11.2022 21:51:31 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.