files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Úspech žiakov z Vojčíc

Žiaci zo ZŠ Vojčice v okrese Trebišov zvíťazili v krajskom kole medzinárodnej súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v online aplikácii na učenie slovíčok WocaBee. 

Do štvrtého ročníka šampionátu sa zapojilo rekordných takmer 90 000 žiakov a súťažia v ňom triedy zo základných a stredných škôl na celom Slovensku. Žiaci zo ZŠ Vojčice v okrese Trebišov po svojom víťazstve v Košickom kraji postúpili do celoslovenského kola, ktoré vyvrcholí 23. novembra 2022. Majú tak šancu získať pre svoju školu 2000 EUR na modernizáciu vyučovania a postúpiť do česko-slovenského finále. WocaBee (www.wocabee.app) je webová aplikácia na učenie cudzích slovíčok pre školy. Funguje veľmi jednoducho -  učiteľ priebežne zadáva do aplikácie balíky slovíčok, ktoré si žiaci precvičujú 10 rôznymi metódami. Aplikáciu už využilo takmer 300 000 žiakov a učiteľov na Slovensku aj v zahraničí, pričom priemerné hodnotenie dosahuje 5 z 5-tich hviezdičiek. Jazykový WocaBee šampionát v učení cudzích slovíčok prebieha na slovenských aj českých školách už po štvrtý krát. V súťaži sa hodnotí usilovnosť v učení sa slovnej zásoby, o ktorej vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii, tzv. WocaPoints. V jednotlivých kolách súťaže víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka. Trieda tak súťaží ako tím a v šampionáte si na rozdiel od iných školských súťaží svoje vedomosti zlepšujú všetci žiaci v triede.

Do celoslovenského kola súťaže sa prebojovala trieda 5.A zo ZŠ Vojčice z okresného a krajského kola v konkurencii 325 zapojených tried. V krajskom kole súťaže dosiahli v priemere 1432 bodov, tzv. WocaPoints na jedného žiaka. Pre lepšiu predstavu – každá správna odpoveď pri precvičovaní slovíčok v aplikácii znamená zisk približne 2 WocaPoints. Piataci z Vojčíc sa počas doterajšieho trvania súťaže naučili už 242 nových slovíčok. Pán učiteľ Juraj Rohaľ, ktorý v triede vyučuje anglický jazyk, komentuje súťaž a výkon svojich žiakov nasledovne: "Žiakov práca s aplikáciou veľmi zaujala. Hravou formou získali nové vedomosti. Táto forma učenia sa nových slovíčok oslovila aj žiakov, ktorí neprejavovali záujem o učenie a začali vykazovať zlepšené výsledky."  Víťazi krajských kôl aktuálne súťažia v celoštátnom kole Jazykového WocaBee šampionátu, ktoré vyvrcholí v stredu 23. novembra. Najlepšia trieda na Slovensku získa okrem zaujímavých vecných cien aj atraktívnu výhru pre školu - 2000 EUR na modernizáciu vyučovania. Zároveň postupuje do bonusového česko-slovenského finále súťaže, ktoré sa uskutoční o týždeň.  Organizátor súťaže a autor aplikácie WocaBee Michal Ošvát hodnotí aktuálny ročník súťaže nasledovne: "Štvrtý ročník Jazykového WocaBee šampionátu je z pohľadu účasti škôl rekordný - do súťaže sa zapojilo až 90 tisíc žiakov z celej Slovenskej a Českej republiky. Víťazstvo 5.A zo ZŠ Vojčice v krajskom kole súťaže je tak ešte cennejšie ako kedykoľvek predtým. Najdôležitejšm výsledkom v šampionáte je však motivácia k učeniu a stovky naučených nových slovíčok, ktoré si žiaci skutočne zapamätajú. Prajeme všetkým veľa ďalšej radosti z učenia cudzích jazykov." 

Doterajšie výsledky súťaže spolu s podmienkami sú dostupné na: www.wocabee.app/sutaz 

.



Uverejnené: 21.11.2022 11:46:24 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.