files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V piatok bod získali, v nedeľu stratili

Aj druhú vzájomnú konfrontáciu o najlepšiu hokejovú Duklu na Slovensku muselo v nedeľu rozhodnúť predĺženie. Zatiaľ, čo v prvom vzájomnom meraní síl boli v extra čase úspešnejší Trenčania, ktorí si z Michaloviec po výhre 2:1 zobrali domov dva body, v nedeľu sa karta otočila. V predĺžení zvíťazili Michalovčania, no tých výhra 3:2 príliš netešila. Ešte sedem minút pred koncom totiž viedli 2:0...

Piatkový duel so Zvolenom nezačali Michalovčania ideálne a nebyť brankára Škorvánka, mohlo byť po prvej tretine vymaľované. Aj preto si možno zobrali z toho poučenie a proti Trenčínu Michalovčania začali oveľa ráznejšie. Už po prvých sekundách nezasunul puk do bránky Paločko, hneď na to bol sám pred brankárom súpera Michalčin. V desiatej minúte v presilovke presne namieril Paločko a o minútu neskôr Zemplínčanov poslal už do dvojgólového vedenia Dávid Buc. A dlho sa zdalo, že im tento náskok bude stačiť. Až šesť minút pred koncom znížil hosťujúci líder kabíny Viliam Čacho a to ešte nebolo zo strany Trenčína všetko. Po hlúpom útočnom faule Zabusovsa hrali presilovku, plus power-play a prevahu šiestich proti štyrom využili osem sekúnd na vyrovnanie. Tréner Roman Stantien hromžil predovšetkým na lotyšského útočníka. „Za takéhoto stavu urobiť útočný faul je neospravedlniteľné,“ zlostil sa michalovský tréner a k zápasu dodal. „Chceli sme sa vyhnúť takému úvodu, ako sme mali v piatok so Zvolenom. Chlapci začali veľmi dobre, strelili sme dva góly, no nepridali ďalšie. Súper sa držal v zápase a nakoniec sa mu aj podarilo vyrovnať. Doplatili sme na to, čo aj iné zápasy – naše presilovky a nevyužité šance. Toto nás trápi už dlhodobo,“ dodáva Stantien.

Zatiaľ, čo Michalovčania v piatok bod so Zvolenom získali, keď ustáli za vyrovnaného stavu ustáli súperovu dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, v nedeľu ho skôr stratili. „V prvom rade musíme byť radi, že sme bodovali šiesty zápas v rade. Tabuľka je totiž strašne vyrovnaná a každý bod môže rozhodovať,“ reaguje útočník Dávid Buc. Ten sa vzápätí pustil do hodnotenia duelu. „Chýbal nám tretí poistkový gól. V tretej tretine nastala menšia nervozita, dostali sme zbytočne prvý gól a hosťom sa podarilo v závere vyrovnať. Škoda, mohli sme získať aj tri body, no musíme brať aj dva,“ pokračuje Dávid Buc. „Prvá tretina bola z našej strany super. Keby sme im odskočili na tri góly, kľudne sme to mohli vyhrať aj vyšším rozdielom. Oni by to už otvorili, čo by nám vyhovovalo,“ nadviazal na spoluhráčove slová ďalší strelec michalovského gólu Matúš Paločko.  

„Zbytočným útočným faulom sme ich postavili na nohy a umožnili sme im vyrovnať. Musíme si ale vážiť aj víťazný gól v predĺžení, pretože sa počíta každý bod. Každý asi bude dôležitý. Sami vidíte, že keď vyhráte dva zápasy v rade, môžete ísť hore v tabuľke. Teraz musíme zabudnúť na stratu bodu s Trenčínom a sústrediť sa na víkend, kedy nás čakajú dva zápasy vonku v Liptovskom Mikuláši a Nových Zámkoch,“ dodáva Matúš Paločko.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.11.2022 16:44:43 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.