files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ublížia Trnave viac ako v pohári?

Po dnešku budú mať po funuse. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vo štvrtok 24. novembra odohrajú svoj posledný duel jesennej časti, ako aj posledný zápas roka 2022. V dohrávke šestnásteho kola Fortuna ligy sa predstavia na pôde Spartaka Trnava (začiatok o 18.30 hod.), s ktorým v tejto sezóne hrali už dvakrát. Doma mu v auguste podľahli hladko 0:4, pred dvoma týždňami ale v osemfinále Slovnaft Cupu na jeho pôde v riadnom hracom čase neprehrali, keď remizovali 2:2. Spartak následne postúpil cez pokutové kopy.

Michalovčania neprehrali spolu s pohárovým zápasom v riadnom hracom čase štyri zápasy v rade a v tejto sérii chcú pokračovať aj v Trnave. „Keď rátame aj zápas v Trnave, je pravdou, že sme neprehrali štyri zápasy. V pohári sme ich síce znervóznili, no ani sme im neublížili. Pokúsime sa im zobrať to, čo sa nám v lige zobrať nepodarilo. Radi by sme tam bodovali,“ vrátil sa ešte k zápasu v Trnave asistent trénera MFK Zemplín Richard Hoger. „Zápas tam ukázal, že na nich máme, no nespoliehal by som sa na to. Aj pre nich je to posledný zápas a dajú do toho všetko. Musíme sa sústrediť iba na seba a podať ešte lepší výkon, ako sme podali v pohári,“ dodal Hoger.  

Trénerskému tímu síce bude chýbať zranený stopér, alebo defenzívny záložník Filip Vaško, lodivodi si ale majú stále z čoho vyberať. Na stopérskom poste sa v posledných dueloch dobre uviedol Juraj Kotula. „Nie je to pre mňa hlavná pozícia, no cítim sa tu dobre. Rýchlo som si zvykol. S týmto postom som mal skúsenosti už aj predtým, aj keď v lige som na stopérovi veľa nehral,“ reaguje na našu otázku Juraj Kotula. Aj podľa jeho slov by Michalovčania chceli predĺžiť sériu, v ktorej bodujú. „Veľmi by nám to pomohlo. Verím, že sa nám to podarí. Očakávať môžeme podobný zápas, ako pred dvoma týždňami. Je strašne dôležitý z nášho pohľadu, ako aj pohľadu klubu. Keby sme tam bodovali, bolo by to veľmi dobré,“ zdôraznil michalovský obranca, ktorý sa následne pustil do hodnotenie posledného súpera Zemplínčanov v roku 2022. „Majú podobne ako my výsledky ako na hojdačke. Sú ale ustálenejšie, keďže sú v tabuľke vyššie. Mali veľa zápasov, v ktorých boli lepším tímom a nevyhrali a aj dosť takých, v ktorých boli herne horšími, no výsledkovo to zvládli. Verím, že ich potrápime a niečo si domov donesieme,“ dodal na záver Juraj Kotula.

PETER BRENDZA

.



Uverejnené: 24.11.2022 08:51:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.