files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na záver jesene vysoká prehra v Trnave

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce utrpeli deviatu tohtosezónnu porážku, keď v dohrávanom zápase šestnásteho kola Fortuna ligy prehrali na ihrisku Spartaka Trnava vysoko 1:4. Ich jediný gól strelil Dávid Petrík.

Pre zverencov trénera Norberta Hrnčára to bol posledný jesenný duel a takisto posledný zápas v roku 2022. Po jesennej časti budú figurovať na siedmej priečke, s jednobodovou stratou na šiestu Žilinu. Jarnú časť odštartujú v sobotu jedenásteho februára súbojom v Ružomberku, následne ich ešte čaká domáca konfrontácia s Dunajskou Stredou, duel v Podbrezovej a základnú časť uzavrú domácim duelom so Zlatými Moravcami.

Michalovčania nastúpili v identickej zostave ako v poslednom domácom stretnutí so Žilinou (3:2), no bez vykartovaného trénera Norberta Hrnčára, ktorý sledoval duel iba z tribúny. Lepší štart do zápasu mal domáci Spartak, ktorý sa už po štyroch minútach ujal vedenia. Rohový kop na prednej žrdi predĺžil Procházka a nepokrytý Taiwo otvoril skóre. Neuplynula ani štvrťhodina hry a Zemplínčania prehrávali 0:2. Po pravom krídle si zbehol Alex Iván posunul loptu na zadnú žrď, kde ju už čakal Erik Daniel. Hostia pokračovali v benevolentnej hre a po šanci Taiwa mohlo byť už 3:0, Száraz ale výborne zachránil. Trnavčania pokračovali v aktivite, nič ale nevyťažili z priameho kopu Alexa Ivána. V 38. minúte sa už ale domáci presadili. Po rohovom kope sa dostal k lopte Taiwo a bolo 3:0. Michalovský tréner Richard Hoger ihneď reagoval trojitým striedaním, keď stiahol Njieho, Kanuho a Jánošíka, a poslal na ihrisko Slebodníka, Žofčáka a Záhradníka. Dve zmeny v zostave urobil na začiatku druhého polčasu aj tréner Spartaka Michal Gašparík, ktorý na ihrisko poslal Ujlakyho a Dyjana. Ani zmeny v zostave nepriniesli iný dej zápasu, jeho réžiu stále držali v rukách Trnavčania. Tí v 49. minúte viedli už 4:0, keď sa krásnou strelou presadil Erik Daniel. Až potom sa dostali k slovu aj Zemplínčania. Nebezpečná strela Peňu bola zrazená na rohový kop, po ňom pálil do náručia Takáča Jeřábek. V ďalších minútach sa duel už len dohrával. Michalovčania predsa skórovali, keď v 87. minúte najskôr Dominik Takáč vychytal Záhradníka, na koncovku Petríka už ale nemal nárok. Michalovský mladík ale už len zmiernil vysokú porážku v City aréne.   

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (3:0)
Góly: 4. Taiwo, 14.Daniel, 39. Taiwo, 49. Daniel - 87. Petrík.
Žlté karty: 36. Njie, 78. Kotula (obaja Michalovce)
Rozhodovali: Ruc - Halíček, Kuba.
Divákov:
FCSPARTAK: Takáč – Koštrna, Štetina (46. Ujlaky), Čurma, Bolaji – Iván, Savvidis (59. Paur), Procházka (46. de Azevedo), Oseni, Daniel (59. Baba) – Taiwo (59. Boateng).
MFK ZEMPLÍN: Száraz – Magda, Jeřábek, Kotula (81. Ranko), Mendez – Begala, Njie (40. Slebodník), Peňa – Marcin (69. Petrík), Kanu (40. Žofčák), Jánošík (40. Záhradník).

.



Uverejnené: 24.11.2022 20:33:42 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.