files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pavol Jano: "Jednoznačne extraliga." + FOTO a VIDEO

 

Na trénerskej stoličke hádzanárskeho klubu HC winLand Michalovce nastala zmena. Predchádzajúceho trénera Ladislava Štofu totiž nahradil Pavol Jano, s ktorým sme sa porozprávali o jeho pôsobení na Zemplíne . 

 

Po jesennej časti mierna nespokojnosť

 

Mužský hádzanársky tím chýbal v Michalovciach dlhých šesť rokov. Za ten čas sa nepodarilo vedeniu klubu zohnať adekvátneho sponzora, ktorý by bol ochotný finančne prispievať na jeho chod. Podarilo sa to až pred touto sezónou, keď sa novým majiteľom klubu stal Stanislav Hudák, majiteľ stavebnej spoločnosti winLand s. r. o.. Káder sa staval za pochodu a zo začiatku to bolo aj vidieť. „Keď sme sa v auguste prvýkrát stretli, mali sme všetci rôzne myšlienky o neúspechu. S odstupom času však bolo vidieť rast mužstva,“ rozhovoril sa predseda správnej rady HC winLand Stanislav Hudák. Potom, čo skončil prvoligový nováčik po jesennej časti druhej najvyššej hádzanárskej súťaže na siedmom mieste, nastala v klube mierna nespokojnosť. „Ak by sme o postavení tímu hovorili na začiatku sezóny, bola by spokojnosť. Lenže káder je vyskladaný podľa mňa veľmi dobre. Mrzí ma teda, že sme neskončili do štvrtého miesta. Káder na to určite bol,“ dodal Stanislav Hudák.

 

Štofu vystriedal Pavol Jano

 

Nespokojnosť vyvrcholila až do výmeny hlavného trénera. Ladislava Štofu, ktorý viedol družstvo winLandu na jeseň, tak vymenil Pavol Jano. Ten prednedávnom skončil na lavičke extraligového 1. MKH Košice. „Môžem potvrdiť, že sme sa dohodli s Pavlom Janom. Zmluva znie na tri roky s jasným cieľom postupu do extraligy,“ načrtol smelé plány predseda správnej rady HC winLand.

 

Chce hrať extraligu

 

Bývalý tréner Nových Zámkov, Košíc, či juniorskej reprezentácie sa dostal do kontaktu s vedením winLandu koncom decembra. „Majiteľ klubu pán Hudák sa dozvedel, že som skončil v Košiciach. Stretli sme sa, predostrel mi svoje predstavy a na spolupráci sme sa dohodli veľmi rýchlo,“ povedal nám o prvom stretnutí s majiteľom klubu nový tréner.

Pavol Jano o prvom stretnutí s majiteľom klubu

 

Bývalý slovenský reprezentant prišiel do Michaloviec s jasným cieľom, ktorým je postup do najvyššej súťaže. „S myšlienkou postupu do extraligy sa plne stotožňujem, ja som tu kvôli tomu prišiel. Urobíme preto všetko, aby sa postúpilo. Dúfam, že sa nám to podarí, a tým sa splní sen nielen pánovi Hudákovi, ale aj mne. Michalovce si podľa mňa najvyššiu súťaž zaslúžia,“ načrtol nám Jano plány, ktoré ho do Michaloviec priviedli.

 

Pavol Jano o plánoch majiteľa klubu

 

Dve sústredenia a domáci turnaj

 

Družstvo vedené novým koučom začalo zimnú prípravu v pondelok 3. januára. V kádri nenastali zatiaľ žiadne zmeny, keď v ňom ostali aj hráči, ktorí mali ponuky z iných klubov. Cez túto zimnú prípravu majú hráči naplánované dve sústredenia, jedno kondične v areáli Zemplínskej šíravy a druhé herné. V závere prípravy sa zúčastnia na prvom ročníku domáceho turnaja winLand cup. Tento turnaj sa uskutoční v dňoch 4. až 6. februára 2011. Okrem domácich sa na ňom zúčastnia dve maďarské, dve poľské a jedno české družstvo. Dodajme, že jarná časť prvej hádzanárskej ligy začína dvanástym kolom 19. februára 2011 a Michalovčania v ňom privítajú celok Šale.

 

Káder družstva, ktorý mal tréner k dispozícii na prvom tréningu

 

Brankári : Bumbera, Geľatič, Kľučar (prišiel z Trebišova), Serečun

Spojky : Mandžák, Gamrát, Kučera, Dani, Pilník, Oblažný, Vetrecín, Kostovčík, Cibere

Pivoti : M. Gargulák, Lorinc

Krídla : Regenda, Frajkor, Bakajsa, Horňák, J. Gargulák, Kysel

 

Kto je Pavol Jano

 

Pavol Jano sa narodil 6. januára 1972 v Košiciach. Tento rodený pivotman svoju hádzanársku kariéru rozbiehal práve v tomto meste, kde sa stal v sezónach 1996/1997 a 1998/1999 majstrom Slovenska. Po týchto dvoch úspechoch odišiel spolu so svojím dvojčaťom Petrom do neďalekých Sečoviec. Po dvoch tituloch majstrov Slovenska v sezónach 1999/2000 a 2000/2001 odišli s bratom za legionárskym chlebíkom do Maďarska, kde pôsobili v Tatabányi a Nyiregyháze. V slovenskej reprezentácii odohral desiatky zápasov a zúčastnil sa Majstrovstiev Európy 2006 vo Švajčiarsku. Zanedlho po šampionáte uzavrel svoju hráčsku kariéru. Na Slovensku trénoval Štart Nové Zámky a MHK Košice. Pôsobil aj pri juniorskej reprezentácií.

 

Peter Brendza

 



Uverejnené: 03.01.2011 23:57:47
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.