files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vianočnú atmosféru v Michalovciach umocní aj Mikuláš. Po troch rokoch znova aj Vianočné trhy

Rok, čo rok k nám prichádzajú pomaly a najskôr nenápadne. Je to tak, najkrajšie sviatky roka sa opäť blížia, už môžeme počítať dni. Radostné, čarovné, bohaté, pokojné, láskyplné...také sú Vianoce. Aj v Michalovciach sa na ne pripravujú a pripravujú ich aj pre obyvateľov mesta. Predstavitelia mesta chcú vianočnú atmosféru preniesť aj k svojim občanom a začínajú už v utorok 6. decembra!

O 16.30 hod. sa budeme schádzať pred tribúnou na našom námestí, kde spolu s Mikulášom rozsvietime náš vianočný stromček a výzdobu. Tešiť sa môžete aj na divadelné predstavenie bábkového divadla Babadlo. Po rozsvietení vianočného stromčeka a výzdoby vás primátor mesta Miroslav Dufinec pozýva na Primátorský punč. Bude sa podávať vo vestibule Mestského úradu v Michalovciach a výťažok z neho poputuje na charitatívne účely,“ informuje nás hovorkyňa mesta Adela Kalaninová.

Do pozornosti taktiež dávame Vianočnú burzu žiakov Základnej umeleckej školy v Michalovciach. Ak by ste chceli potešiť seba alebo svojich blízkych výrobkom z ich dielne, môžete tak urobiť od zajtra, 6. až do 16. decembra v priestoroch školy.  Základná umelecká škola v Michalovciach vás 7. decembra o 16.30 hod. pozýva na tanečné predstavenie Perinbaba. Uskutoční sa vo veľkej sále mestského kultúrneho strediska.

Vianočnú atmosféru v meste umocnia a priblížia aj Vianočné trhy. Uskutočnia sa 9. a 10. decembra. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok, 9. decembra o 10.00 hod. pred mestským úradom. Následne sa prítomným na tribúne prihovorí primátor mesta Miroslav Dufinec a atmosféru spríjemní vystúpenie Folklórnej skupiny Mihaľovčan. Tešiť sa môžete aj na Uličku remesiel a rôzne predajné a občerstvovacie stánky. Večer o 18.00 hod. si Folklórny súbor Jurošík pripravil vianočný koncert od Viľiji do Štefana, uskutoční sa v mestskom kultúrnom stredisku. V sobotu 10. decembra o 10.00 hod. na tribúne pri mestskom úrade vystúpi spevácka skupina Klubovanka. Popoludní o 16.00 hod. sa zase prostredníctvom folklórnej skupiny Mihaľovčan a speváckej skupiny Stráňanka môžete pozrieť na to, ako vyzeral Kračun na valaľe. Toto pásmo zvykov si taktiež môžete pozrieť v mestskom kultúrnom stredisku.

Reformovaná cirkev si pre vás pripravila vystúpenie folklórnych skupín pod názvom Vianočné koledy. Tešia sa vás v nedeľu o 13.00 hod. v Reformovanom kostole v Michalovciach. Meno maliara T. J. Moussona a jeho tvorba sú v meste známe, ale málo sa vie o jeho súkromnom živote. Dozvedieť sa o ňom viac môžete aj vďaka Divadlu pri fontáne. Premiéra ich novej divadelnej hry Letné svetlo o pol šiestej sa uskutoční 12. decembra o 18.00 hod. vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska. Ak nestihnete premiéru, repríza je naplánovaná na 26. decembra o 19.00, taktiež v Mestskom kultúrnom stredisku /MsKS/.

Hudobný odbor základnej umeleckej školy vystúpi so svojim koncertom na Luciu, 13. decembra o 16. 30 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach. Zaiste si mnohí z vás nenecháte ujsť ani vystúpenie Folklórneho súboru Zemplín s programom Pokoj svätý, vinšujeme Vám! Členovia súboru sa na vás tešia 17. decembra o 16.00 hod. v MsKS.

Súkromná základná umelecká škola Talent-UM v Michalovciach si pre vás pripravila Vianočné šašoviny. Program sa uskutoční 19. decembra o 16.00 a 17.30 hod. v priestoroch mestského kultúrneho strediska.

Mesiac december i celý rok 2022 uzavrieme na Silvestra. Oslavy odštartujú tradičnou a veľmi obľúbenou Súťažou vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína o 12.00 hod. pred mestským úradom. Nový rok privítame spolu na námestí. Program na tribúne pri mestskom úrade bude spojený so zapálením vatry a príhovorom primátora mesta. Tešiť sa môžete aj na skupinu D.A.R.S. s Robom Šimkom. Začneme o 23.00 hod.

.



Uverejnené: 05.12.2022 20:53:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.