files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Traja Zemplínčania v nominácii SR 18

Traja útočníci, čo rozbiehali svoje hokejové kariéry na Zemplíne, sú v aktuálnej nominácii trénera reprezentácie do 18 rokov Tibora Tartaľa na blížiaci sa turnaj do Dánska. Paradoxne, Tartaľ (bývalý tréner michalovských kadetov) nominoval útok, ktorý si rozumel, či už pri kadetoch, alebo dorastencoch Kamil Rohaľ, Daniel Alexander Jenčko a Viliam Kurila.

Poslední dvaja menovaní sú už hráčmi švédskeho Malmo Redhawks, Rohaľ aktuálne hráva v michalovskom doraste a juniorke. V reprezentácii do sedemnásť rokov je aj Pavol Prokopovič, ktorý nedávno odohral prvý zápas za seniorskú Duklu Ingema. Slovákov čakajú v Rodorve tri zápasy. Vo štvrtok 15. decembra o 19.00 si zmerajú sily proti domácim rovesníkom, v piatok ich čaká o 11.00 Nórsko a turnaj zakončia v sobotu o 15.30 duelom proti Maďarsku. "Sme veľmi radi, že máme k dispozícii tri medzinárodné zápasy za sebou, čo je dobré smerom k majstrovstvám sveta. Dokonca v časoch, v ktorých nás budú čakať náročné konfrontácie na svetovom šampionáte. Máme Nórov, ktorí sú spolu s nami účastník elitnej kategórie MS, ďalej Dánov a Maďarov, ktorí na minulých turnajoch ukázali, že tiež majú svoju kvalitu. Očakávame ťažký turnaj. V každom zápase chceme dosiahnuť víťazstvo, no pre nás je dôležité aj to, ako sa k nemu dopracujeme," povedal pre stránku hockeyslovakia.sk tréner Tibor Tartaľ.

 

Foto: Daniel Alexander Jenčko je v súčasnosti hráčom švédskeho Malmo Redhawks.

Nominácia SR "18" na výcvikový tábor v Poprade a Turnaj štyroch krajín v Dánsku (12.-17. decembra 2022):
Brankári: Damian Slávik (HC Slovan Bratislava), Samuel Urban (MŠK Púchov).

Obrancovia: Ondrej Valko (Barani-HŠMH Banská Bystrica), Tomáš Královič (HC Slovan Bratislava), Maxim Sakmár (MHKM Skalica), Richard Ďurina (HK Dukla Trenčín), Samuel Barcík (HKM Zvolen), Alex Čajkovič (Malmö Redhawks/Švéd.), Richard Baran (Selects Academy/USA).

Útočníci: Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava), Timotej Varga (HC Košice), Patrik Masnica (MHA Martin), Kamil Rohaľ (HK Dukla Michalovce mládež), Juraj Pekarčík (HK Nitra), Stanislav Gron (HK ŠKP Poprad), Andrej Párička (HK Dukla Trenčín), Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec/ČR), Daniel Alexander Jenčko, Viliam Kurila (obaja Malmö Redhawks/Švéd.), Lukáš Klečka (Södertälje SK/Švéd.), Peter Císar (Madison Capitols/USA), Andrej Kubala (Des Moinees Buccaneers/USA).   

.



Uverejnené: 07.12.2022 19:30:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.