files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Colníci zlikvidovali nelegálny alkohol

Colný úrad Michalovce vykonal ďalšie realizácie prepadnutého tovaru. Jantár odovzdal Puncovému úradu SR, dopravné prostriedky predal v dražbe, prípravky na ochranu rastlín a alkoholické nápoje zlikvidoval.

Colný úrad Michalovce koncom novembra pripravil a zrealizoval odovzdanie 1 480,40 kg jantáru Puncovému úradu Slovenskej republiky, pretože podľa puncového zákona správu majetku štátu pri drahých kovoch, drahých kameňoch a výrobkoch z drahých kovov vykonáva práve tento úrad. Odovzdaný jantár bol v minulosti zaistený v rámci výkonu colného dohľadu na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom. Snažili sa ho nelegálne prepraviť na naše územie na ložnej ploche nákladného vozidla zamiešaný v náklade zeolitu v tzv. big bagoch. Išlo o kamene prírodného jantáru rôznych frakcií. Nakoľko bol takýmto konaním spáchaný trestný čin, prípad bol realizovaný v trestnom konaní a o osude jantáru rozhodoval súd. Ten uznesením uložil sankciu zhabania veci a zhabaný jantár sa stal majetkom štátu.

Ďalším tovarom, ktorý musí byť v zmysle platnej legislatívy zlikvidovaný, sú alkoholické nápoje. Tie sú likvidované na čističke odpadových vôd pod dohľadom správcu dane, a to zmiešaním s odpadovou vodou a jej následným prechodom cez technologickú linku, kde dochádza k mikrobiologickému rozloženiu alkoholu. Zlikvidovaných bolo 132 litrov rôznych alkoholických nápojov, čo po prepočte predstavuje 71,66 litrov čistého, teda 100%-ného alkoholu.

 

.



Uverejnené: 09.12.2022 13:45:56 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.