files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa o európske maximum proti poľským Kobierzyciam

Súperom MŠK Iuventa Michalovce v osemfinále EHF Európskeho pohára bude aktuálne tretí tím poľskej Superligy KPR Gminy Kobierzyce. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle EHF vo Viedni. Prvý zápas by sa mal hrať v termíne 7. - 8. január v Poľsku, odveta sa bude hrať o týždeň neskôr v michalovskej Chemkostav aréne.

https://www.ticketportal.sk/event/Voda-a-krv-nad-Vodou?fbclid=IwAR0JtRbaeU0r5uba8tPPvsjqIKeHeiGRdH-oc4ShmFmkD9lTUrcG-mcCSqY

Zemplínčanky prešli v druhom kole cez švajčiarsky Yellow Winterthur, ktorý v domácom dvojzápase vyradili až po strelách zo značky pokutového hodu (25:23 a 19:21), v treťom kole si zase presvedčivo poradili so švédskym favoritom Lugi Dam, ktorého v dvojzápase zdolali rozdielom pätnástich gólov (33:25 a 26:19). Kobierzyce v hierarchii tretej najvýznamnejšej kontinentálnej pohárovej súťaži vyradili v 2. kole KHF Ferizaj z Kosova (47:21, 38:11) a z 3. kole postúpili cez grécky AC PAOK Solún (26:23, 28:23).

Okrem Kobierzyc mohli byť súperkami Iuventy v osemfinále aj hráčky ďalšieho poľského tímu Eurobud JKS Jaroslaw (jeho dres oblieka bývalá brankárka Iuventy Weronika Kordowiecká), Club Balonmán Atletico Guardés zo Španielska, portugalský Madeira Andebol SAD, srbský ZORK Jagodina, turecké Antalya Konyaalti BSK a Izmir BSB SK, no a takisto aj český Házená Kynžvart, ktorý Michalovčanky zdolal v septembrovom druhom kole MOL ligy na ich pôde 30:27.  Úprimne, je to jeden z ťažších súperov,“ uviedol pre stránku klubu tréner Peter Kostka a k poľskému protivníkovi pokračoval. „Kto sleduje poľskú ligu, musí vidieť, že tento tím sa pravidelne umiestňuje za špičkou krajiny, ktorú tvoria Lublin a Lubin. Už som komunikoval s Mery Rebičovou, ktorá hrá práve za Lubin a pár informácii o klube mi už povedala. Hovorila mi, že ich zápas s týmto tímom bol veľmi ťažký. Podľa nej tento tím stojí na dobrej brankárke a veľmi kvalitnej strednej spojke.“  K ambíciám tímu, ktorý sa po šiestykrát dostal do osemfinále v pohárovej Európe doplnil.Určite urobíme všetko preto, aby sme išli ďalej. Naším cieľom v prvom zápase bude to, aby sme uhrali taký výsledok, ktorý priláka divákov na odvetný zápas do hľadiska. Už keď sme sa dostali do osemfinále a vyrovnali tak doterajšie maximum klubu v Európe, chceme sa pobiť o to, aby sme sa dostali ďalej.”  My dodajme, že Michalovčanky budú poľskému protivníkovi čeliť v pohárovej Európe po tretíkrát. Doteraz dvakrát stroskotali na poľskom Lubline, ktorý ich vyradil v treťom kole Pohára víťazov pohárov v sezóne 2009/10 (doma remíza 27:27, vonku prehra 24:32) a takisto ich zdolal aj v kvalifikácii Ligy majstrov v sezóne 2015/16, keď v slovinskej Ľubľani zvíťazil 33:21.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.12.2022 17:44:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.