files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vianočný darček s esenciou umenia

Krajské kultúrne zariadenia počas sviatkov ponúkajú pestrú paletu aktivít. Nakúpiť efektné darčeky bude možné aj pred sviatkami, postará sa o to krajský Remeselný inkubátor.

Želali by ste si pod jedličkou nájsť niečo, čo len tak neodložíte po pár dňoch do poličky? Zážitok v múzeu, výrobky majstrov remeselníkov či lístky do divadla potešia, poučia aj zabavia. „Vianoce sú hlavne o tom, že ich strávime s ľuďmi, ktorých máme radi, nie sú to však iba sviatky brucha, ale aj ducha, preto neváhajte a príďte stráviť čas do múzeí, divadiel či knižníc. Okrem originálnych darčekov si pre všetkých návštevníkov aj návštevníčky pripravili na Spiši, Gemeri, Zemplíne aj Above  (ne)tradičné vianočné podujatia. Pozývam všetkých východniarov prežiť sviatky aktívnym oddychom v krajských kultúrnych zariadeniach, “ uviedol Rastislav Trnka predseda Košického samosprávneho kraja.

Východoslovenské múzeum v Košiciach si pre záujemcov pripravilo špeciálnu darčekovú poukážku, ktorá návštevníkom otvorí brány do každej expozície a na všetky aktuálne výstavy. Vidieť tak môžete aj novú expozíciu Zaži Barok aj výstavu venovanú 150. výročiu múzea Dary a darcovia. Potešiť kultúrou môžete aj v podobe divadelného predstavenia, lístky do 4 divadiel v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja vyčaria úsmev na tvári každého diváka, okrem toho ponúka Divadlo Thália Színház výhodné abonentky a Bábkové divadlo v Košiciach môžete počas nasledujúceho roka navštevovať s rodinou a priateľmi aj vďaka permanentke. Poctivé remeselné výrobky z Košického kraja nájdete v Dome tradičnej kultúry Gemera, ktorý je súčasťou Gemerského osvetového strediska v Rožňave. Očarí vás tu Ľúbivý obchodík a originálne darčeky nájdete do 18. decembra aj v OC Optima v Košiciach, kde môžete navštíviť malý jarmok tradičných remesiel. Na vianočnú nôtu sa naladíte napríklad návštevou Múzea v Trebišove, Andrássyovský kaštieľ vás vtiahne do atmosféry šľachtických Vianoc. Múzeum Spiša pripravuje pre milovníkov hudby už tradičný vianočný koncert v Letohrádku Dardanely v Markušovciach. Naprieč celým krajom sa môžu dospelí aj deti zúčastniť na rôznych tematických workshopoch. Pred príchodom nového  roka si špeciálnu chvíľu vyhraďte aj pre Východoslovenské múzeum, 30. decembra tu môžete obdivovať živý orloj.

https://www.ticketportal.sk/event/Voda-a-krv-nad-Vodou?fbclid=IwAR0JtRbaeU0r5uba8tPPvsjqIKeHeiGRdH-oc4ShmFmkD9lTUrcG-mcCSqY

.



Uverejnené: 14.12.2022 14:41:22 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.