files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zrekonštruovaný most v Sečovciach už slúži motoristom aj peším

Obyvatelia Dolného Zemplína si svoj darček rozbalili ešte pred sviatkami. Košický samosprávny kraj po siedmich mesiacoch ukončil komplexnú rekonštrukciu mosta cez miestny potok Trnávka na Širokej ulici v Sečovciach. Novopostavený most je otvorený pre motoristov aj peších od 22. decembra.  

„Tento 54-ročný most sa nachádzal vo veľmi zlom technickom stave. Z tohto dôvodu na ňom bola už v minulosti znížená rýchlosť a zaťažiteľnosť z 24 na 12 ton a doprava bola vedená len v jednom pruhu. Jeho nosnú konštrukciu tvorilo 12 nosníkov typu Vloššák so značným poškodením. Som rád, že obyvatelia nemuseli kvôli prácam obchádzať veľkú vzdialenosť. Zhotoviteľ vybudoval novú nosnú konštrukciu zo železobetónu, odvodnenie, izoláciu, novú vozovku mosta a pribudli aj bezpečnostné zariadenia vrátane zvodidiel a zábradlí. Práce za 418 000 eur realizovala župa z vlastného rozpočtu,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Cesta III/3654, ktorá sa nachádza v intraviláne mesta Sečovce a spája ulicu Dargovských hrdinov s ulicou SNP, bola od 1. júna uzatvorená. Na moste bola narušená hydroizolácia, v dôsledku čoho dochádzalo k zatekaniu a korózii nosnej konštrukcie, vzniku trhlín a k porušeniu výstuže mosta. Rekonštrukcia mosta zahŕňala jeho zbúranie a vybudovanie nového. Pôvodný most postavený v roku 1968 mal voľnú šírku 12 metrov, dva obojstranné chodníky šírky 2,6 m a dĺžku premostenia 17,5 m. Z pôvodného mostu ostali zachované len základy a časti driekov opôr. Nový most má rovnaké priestorové usporiadanie ako pôvodný most. Nosná konštrukcia je tvorená prefabrikovanými nosníkmi a spriahajúcou doskou. Na moste bol vybudovaný aj nový mostný zvršok a prechodové oblasti. Rekonštrukcia tiež zahŕňala úpravu cesty a preložku plynového potrubia a telekomunikačného kábla. Po ukončení zimnej údržby sú ešte naplánované dokončovacie práce na spodnej stavbe, avšak nebudú mať vplyv na dopravu.

.



Uverejnené: 28.12.2022 14:48:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.