files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po zranení plný odhodlania. Musíme ísť od zápasu k zápasu, hovorí obranca MFK Zemplín Filip Vaško

Záver jesennej časti nestrávil na futbalovom trávniku, ale pri doktoroch. Michalovský stopér, či stredný záložník Filip Vaško utrpel ešte v októbri zranenie nohy a záver jesene si tak tréner Norbert Hrnčár musel poradiť bez jedného zo základných pilierov defenzívy.

„V zápase proti Skalici som krátko pred koncom absolvoval súboj jedného proti jednému. Vložil som tam nohu a protihráč mi do nej kopol. Výsledkom bola prasknutá predpriehlavková kostička. Tú som mal zlomenú už dvakrát predtým. Ihneď išla noha do sadry. Následne sa začala pre mňa rehabilitácia. Som rád, že som sa vrátil na začiatku zimnej prípravy a som plný odhodlania,“ zdôraznil Filip Vaško, ktorý musel výkony svojich spoluhráčov sledovať v závere jesene z tribúny. „Chlapcom to celkom aj bezo mňa vyšlo,“ smeje sa michalovská opora defenzívy. „Škoda tých dvoch zápasov v Trnave. Najskôr pohárového, kde sme nepostúpili po pokutových kopov a potom aj ligovového, kde sme zase vysoko prehrali. Potešila ma výhra so Žilinou, kde chlapci zahrali super,“ pokračuje Filip Vaško.

Tak ako sú Michalovčania blízko k brehom prvej šestky, rovnako musia byť ostražitý aj pred súpermi za sebou. „Vyzerá to tak, že nás čaká boj do posledného kola základnej časti. Štyri zápasy budú veľmi ťažké a kto ich zvládne, bude v prvej šestke. My musíme ísť od zápasu k zápasu a snažiť sa z nich vyťažiť čo najviac bodov,“ zdôrazňuje Filip Vaško. Michalovčania, ktorým aktuálne patrí v tabuľke ôsme miesto, budú mať kombinovanú prípravu na náročnú jarnú časť, v ktorej v prvých štyroch zápasoch nastúpia v Ružomberku, doma s Dunajskou Stredou, v Podbrezovej a doma so Zlatými Moravcami. Kombinovaná príprava bude v tom, že ich čaká zaberačka doma, ale po troch rokoch znova aj v zahraničí, keď sa v závere januára zúčastnia herného sústredenia v Turecku. „Ideme do toho s plným rešpektom. Všetci veríme, že sa na náročnú jarnú časť dobre pripravíme a do jarnej časti vstúpime dobre,“ dodáva Filip Vaško.

„Aj keď máme ťažké vyžrebovanie, chceme sa pobiť o prvú šestku. Strácame na ňu iba jeden bod, čo je nič. Na druhej strane, je to tam natlačené a asi to bude boj až do posledného kola základnej časti,“ súhlasí s kolegom z obrany aj ďalší stopér Michal Ranko. „Dôležité bude hneď prvé kolo, ktoré hráme v Ružomberku. Po jeseni sme rovnako blízko hore, ako dole. Aj preto nemôžeme nič podceniť a musíme ísť do toho s cieľom získať čo najviac bodov,“ pokračuje jeden z štyroch kapitánom MFK Zemplín v jesennej časti. Zadné rady najvýchodnejšieho fortunaligistu utrpeli v zime straty. Zmluva skončila stopérovi Michalovi Jeřábkovi a do Dunajskej Stredy prestúpil krajný bek Alejandro Mendez. „Samozrejme, že chlapci budú chýbať. Išlo o hráčov základnej zostavy. Je na nás, ktorí sme tu ostali, aby sme ich nahradili. Určite ale zmeny v kádri ešte budú. Očakávame aj nejaké príchody,“ podotýka Michal Ranko, ktorý nemá so zimnou prípravou žiadne problémy „Určite nie. Začali sme relatívne skoro, už tretieho januára. Na druhej strane, to voľno bolo kvôli majstrovstvám sveta dlhšie. Je na nás, aby sme sa čo najlepšie pripravili do jarnej časti a musíme začať hneď od prvého tréningu.“  

peter brendza



Uverejnené: 05.01.2023 16:37:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.