files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na úvod roka s tesným víťazstvom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zahájili prípravu na jarnú časť víťazstvom. Vo svojom prvom prípravnom zápase totiž zdolali na svojej umelej tráve takisto fortunaligový MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1, keď sa o ich góly postarali Tibor Slebodník a Adekunle Issa. Michalovčania pokračujú naďalej v príprave v domácich podmienkach, kde pobudnú až do budúcej stredy, kedy odchádzajú na sústredenie do Turecka. Predtým na nich čakajú ešte dva zápasy.

Na rozdiel od Michalovčanov, Liptáci, ktorým po jeseni v lige patrí posledné dvanáste miesto, odohrali už svoj druhý prípravný duel. Cez víkend nestačili v Dunajskej Strede na maďarský Gyor, ktorému podľahli 0:4. „Som spokojný s futbalom, akým sme sa tu prezentovali,“ povedal po stretnutí tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš Marek Fabuľa, ktorý na prelome rokov nahradil v tejto funkcii Jozefa Kostelníka. „Prvý polčas sme mali trochu problém v organizácii v strede ihriska. Po nejakých dvadsiatich minútach sa to upravilo. Veľmi spokojný som bol s druhým polčasom. Našim problémom je, že dostávame góly aj z autobusovej zastávky. To musíme doladiť. Čo sa týka tempa hry, našej prezentácie a myšlienky to ale bolo v poriadku,“ pokračuje aj napriek prehre spokojný tréner Liptákov.

Na výsledok nepozerali

Michalovský tréner Norbert Hrnčár pretočil dve jedenástky, čiže 22 hráčov. Jeho tím bol síce na lopte menej ako súper, bol ale efektívnejší a svojho ligového súpera zdolal 2:1. V prvom polčase presne mieril spoza šestnástky Tibor Slebodník, v druhom po desiatich minútach zvýšil michalovské vedenie Adekunle Issa. Za hostí odpovedal z pokutového kopu ich kanonier Richard Bartoš. „My sme zápas poňali ako súčasť tréningového mikrocyklu. Každý z hráčov dostal rovnakú minútovú porciu. Nepozerali sme na výsledok, no aj napriek tomu ma víťazstvo potešilo. Som spokojný, že chlapci to dobre odjazdili, odbehali. Teraz môžeme pokračovať v nastavenom tréningom režime,“ poznamenal po stretnutí tréner MFK Zemplín Michalovce Norbert Hrnčár.

Do sústredenia ešte dva zápasy

Po jesennej časti ôsmy tím najvyššej Fortuna ligy začal prípravu v utorok tretieho januára. Ako vidí michalovský tréner doterajšie dni? „Tréningová morálka hráčov je výborná,“ chváli Hrnčár svojich zverencov. „Teší ma, že sa všetci maródi dali dokopy a trénujeme tak v plnom zložení. Uvidíme, čo sa nám podarí vyriešiť. Skúšame nejakých hráčov. Sme v procese budovania kádra na jarnú časť,“ pokračuje michalovský lodivod.  V domácich podmienkach sa budú Michalovčania pripravovať až do budúcej stredy, kedy ich čaká odchod na sústredenie do Turecka. „Dovtedy ešte máme dva prípravné zápasy. V sobotu nás v Tatranskej Lomnici čaká duel s Banskou Bystricou a v utorok privítame na našej umelej tráve maďarský Kazincbarcika SC. Popritom budeme aj trénovať. Nebudeme tréningy prispôsobovať zápasom, skôr chceme naplno uzavrieť kondičný blok,“ uviedol Norbert Hrnčár najbližší program svojho tímu. My dodajme, že budúcu stredu odlietajú Zemplínčania na sústredenie do Turecka, kde pobudnú desať dní. V Turecku sa stretnú s poľskou Wislou Plock a srbským FK Voždovac. Tretí súper je zatiaľ v štádiu riešenia.

Skúšajú troch defenzívnych hráčov

Káder MFK Zemplín po jesennej časti opustila štvorica hráčov. Brankárovi Matejovi Vajsovi a stopérovi Michalovi Jeřábkovi skončili zmluvy, útočníkovi Adlerovi Da Silvovi zase hosťovanie zo Slovana Bratislava. Michalovčania uskutočnili aj jeden predaj, keď do Dunajskej Stredy odišiel krajný obranca Alejandro Mendez. Práve na stopérsky post a ľavý kraj obrany aktuálne Zemplínčania hľadajú náhrady. Na skúške je trojica hráčov. Český stopér David Štětka, 23-ročný čiernohorský stopér Zvonko Ceklič, ktorý môže hrať aj na ľavej strane obrany a o tri roky mladší macedónsky stopér Saša Marjanovič. „Nechcem po jednom zápase hovoriť nejaké uzávery. Musíme si k tomu sadnúť, všetko vyhodnotiť a keď bude všetko jasné, povieme výsledný rezultát,“ uviedol k skúšaným hráčom tréner Michalovčanov.

Najdlhšie je tu dvadsaťročný Dávid Štětka. Bez piatich centimetrov dvojmetrový obranca je odchovancom Slavie Praha a mládežníckym reprezentantom svojej krajiny. Naposledy hosťoval v Sokole Houstoň.

Zvonko Ceklič (narodený 11. apríla 1999 v Podgorici), mimochodom bratranec najlepšieho strelca Fortuna ligy Nikolu Krstoviča, hráva primárne na stopérskom poste, ale problém mu nerobí zaskočiť ani na ľavom kraji obrany. Odchovanec FK Zeta Golubovci je vysoký 190 cm a v jeho drese v najvyššej čiernohorskej súťaži odohral rovnú stovku zápasov. Od leta minulého roku pôsobil v kazašskom FC Turan.

Saša Marjanovič (narodený 5. februára 2002 v Banja Luke) je takisto stredným obrancom, poprípade aj defenzívnym stredopoliarom. Má 194 cm a s futbalom začínal v rodnom meste v klube FK Željezničar, odkiaľ jeho kroky viedli do Chorvátska - najprv bol v Interi Zaprešič a posledný rok a pol strávil v HNK Gorica. Marjanovič je stabilnou súčasťou národného výberu Bosny a Hercegoviny do 21 rokov.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 (1:0)
Góly:
14. T. Slebodník, 56. Adekunle - 66. R. Bartoš (11 m)
MFK ZEMPLÍN:
1. polčas: Kozhukhar - Kotula, Marjanovič, Ceklič, J. Sova - T. Slebodník, Njie, Tancoš - I. Žofčák, Z. Záhradník, N. Matta. 2. polčas: B. Száraz - D. Magda, Štětka, Volanakis, Holp - M. Begala, Peňa, Shimamura - Petrík, Adekunle, L. Jánošík
MFK TATRAN: C
hmiel (46. Sváček) - Diviš, Mihál (19. Bedecs), Spychka (61. Filinský), M. Nečas (46. R. Župa) - Gerát (46. Pavišič), Batlokwa (46. De Oliveira) - Laura (46. A. Gaži), T. Staš (46. Václavik), Fadairo (61. R. Bartoš) - Jendrišek (46. Voško)

pb



Uverejnené: 12.01.2023 13:11:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.