files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krajská futbalová liga pokračuje svojou zimnou sezónou

Po letnom Turnaji neregistrovaných hráčov a Študentskej lige Krajskej futbalovej ligy sa na ihriskách opäť stretnú športovci, aby zabojovali o Zimný pohár predsedu KSK. Prihlasovanie do piateho ročníka prebiehalo od 17. októbra do 13. novembra a svoj záujem prejavilo dokopy 100 futbalových tímov z Košického kraja.

„Piaty ročník súťaže opäť ponúkne kvalitnú zimnú prípravu hráčom, ktorí pôsobia v tretej až ôsmej lige Východoslovenského futbalového zväzu aj v Oblastných futbalových zväzoch. Tieto zápasy by ich mali doslova motivovať k podávaniu najlepších výkonov počas hlavnej futbalovej sezóny. Krajská futbalová liga má v našom kraji svoje stále miesto, tak ako u športovcov, rovnako tak aj u fanúšikov. Výnimočný projekt spája športovcov, trénerov, organizačné tímy, rozhodcov a v neposlednom rade všetkých východniarov, ktorí im poskytujú fanúšikovské zázemie. Držím palce všetkým zúčastneným tímom,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Prvý výkop v rámci zimnej časti KFL je naplánovaný na 21. januára 2023 v Spišskej Novej Vsi, ktorý otvorí podpredseda Košického samosprávneho kraja Dušan Tomaško. V úvodnom zápase, ktorý sa začne od 15:00 sa stretnú tímy MFK Gelnica s OŠK Rudňany. Základné futbalové zápasy budú prebiehať od januára do marca na ihriskách s umelým povrchom v Michalovciach, Trebišove, Moldave nad Bodvou, Spišskej Novej Vsi a Košiciach. Zo zápasov vzídu víťazné tímy, ktoré sa stretnú vo finálovom derby 19. marca 2023, opäť v Spišskej Novej Vsi. Krajská futbalová liga je rozdelená do troch častí – Zimný pohár predsedu KSK, letný Turnaj neregistrovaných hráčov a Študentská liga KFL. Vytvorenie Krajskej futbalovej ligy má zjednodušiť a zlepšiť možnosti zimnej prípravy pre futbalové mužstvá v kraji a podporiť študentov vo veku 15 – 20 rokov. Zámer vytvorenia projektu tejto ligy schválili poslanci Košického samosprávneho kraja v roku 2018.

.



Uverejnené: 18.01.2023 18:12:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.