files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hetrik Osburna prvý medzi obrancami

V nedeľňajšom zápase 32. kola Tipos extraligy sa stala nevídaná vec. Hetrikom sa pri výhre 3:0 michalovskej Dukly Ingema nad HC Mikron Nové Zámky zaskvel obranca Zach Osburn. Americký rodák z Plymouth v štáte Massachusetts ho dosiahol rekordné rýchlo, za 462 sekúnd, čo je čosi vyše šesť minút. A to si v tom čase dokonca odsedel aj dvojminútový trest...

Osburn je v tejto sezóne druhým strelcom michalovského hetriku. Ako prvému sa to podarilo útočníkovi Josephovi Garreffovi pri výhre 4:3 v Trenčíne. Celkovo je hetrik Osburna šiesty michalovský v extralige. Americký obranca je ale prvým zadákom. Doteraz totiž trikrát v zápase skórovali len útočníci.

Prvým bol Jakub Linet, ktorý skóroval v sezóne 2019/20 trikrát do siete MAC Budapešť. Stalo sa tak v súboji 13. kola a Michalovčania v ňom vyhrali 4:1. Druhým strelcom hetriku bol v tej istej sezóne fínsky útočník Ville Korhonen. Stalo sa tak v 27. kole pri výhre 6:1 nad Detvou. Aj ďalší dvaja strelci michalovského hetriku boli Fíni - Antti Erkinjuntti a Janne Keränen. Erkinjunttimu sa podarilo streliť čistý hetrik v košickej Steel aréne pri výhre 3:2. Stalo sa tak v sezóne 2020/21 v 35. kole 29. januára 2021, no a Keränen to dokázal vo vlaňajšej sezóne, kedy otočil duel v Spišskej Novej Vsi a to v poslednej päťminútovke. Keränen najskôr vyrovnal v 56. minúte v presilovke, o dve minúty neskôr premenil trestné strieľanie a hetrik spečatil gólom do prázdnej bránky. Dôležitými gólmi sa prezentoval aj spomenutý Garreffa päť dní pred Osburnom. Kanadský útočník svojimi gólmi otáčal v Trenčíne z 0:1 na 2:1 a pri výhre 4:3 strelil aj rozhodujúci štvrtý gól.  

Prvýkrát v seniorskej kariére

Dvadsaťpäťročný bek v tejto sezóne potvrdzuje, že patrí k ofenzívnym obrancom. So ziskom 23 kanadských bodov za desať gólov a trinásť asistencií je dokonca najproduktívnejším hráčom michalovskej Dukly Ingema. Medzi obrancami v lige mu patrí piate miesto. „Som nesmierne rád. Je to mimochodom môj prvý hetrik v kariére,“ povedal po zápase produktívny americký zadák.  

Naposledy tiež v Michalovciach

Aj keď v Tipos extralige padlo v tejto sezóne už pätnásť hetrikov a jeden štvorgólový zápis Chrisa Langkowa, Osburnov hetrik bol prvý medzi obrancami. Hetrik od obrancu sme naposledy v extralige mohli vidieť v sezóne 2020/21 a opäť padol v Michalovciach. Podaril sa obrancovi Banskej Bystrice Hunterovi Drewovi, ktorý strelil dokonca štyri góly a pri výhre 6:4 svojho tímu dokonca pridal aj jednu asistenciu.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 24.01.2023 21:06:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.