files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori 1. BK Michalovce s polovičným úspechom

Družstvo juniorov 1. BK Michalovce odohralo v priebehu uplynulého týždňa dve dohrávky v súťaži Gold. Najskôr v stredu podľahli v Košiciach miestnemu Diawinu 61:88 a v piatok dokázali zdolať na domácej palubovke BK Lokomotíva Sereď 91:71. 

Vďaka víťazstvu nad Sereďou sa michalovskí hráči dokázali dostať na štvrtú priečku v tabuľke najvyššej juniorskej súťaže. O potvrdenie tohto umiestnenia budú bojovať v posledných dvoch dueloch základnej časti 11. a 12. februára. Najskôr v Prievidzi a potom v priamom boji o 4. miesto na palubovke Svitu.

Diawin Košice – 1.BK Michalovce 88:61
Zostava a body 1.BK: M. Demko 18, A. Bujdoš 15, Jasovský 8, Tertinský 2, Moravec  2 (T. Pončák 9, Serenčko 7, Ragan, D. Bujdoš, Uhľár, Štefan)

Zápas v Košiciach nezastihol Michalovčanov v najlepšej forme, keď sa počas celého zápasu nevedeli vyrovnať s fyzicky vyspelým súperom. V prvej štvrtine sa „Orli“ držali len do stavu 7:7, no potom začali pod tlakom robiť zbytočné straty. Súper im tak rýchlo bodovo odskočil (7:15) a túto časť hry vyhral o osem bodov (23:17). Na začiatku druhej štvrtiny pridali Michalovčania na dôraze v obrane a na krátko sa im podarilo stiahnuť náskok súpera aj na rozdiel dvoch bodov, no aj tak šli do šatní so osembodovým mankom (37:45). Po prestávke pokračovali domáci v rýchlej kombinačnej hre, na ktorú nedokázali nájsť hráči zo Zemplína adekvátnu odpoveď. Mladým Michalovčanom počas celého duelu nešla streľba zdiaľky a keď sa v poslednej štvrtine vyfaulovali dvaja hráči základnej zostavy, Košičania mali cestu k pomerne vysokému víťazstvu ešte ľahšiu. 

1.BK Michalovce – BK Lokomotíva Sereď 91:71
Zostava a body 1.BK: Jasovský 33, M. Demko 17, T. Pončák 13, Tertinský11, Serenčko 7 (A. Bujdoš 9, D. Bujdoš 1, Moravec, Ragan, Uhľár, Štefan)

Domáci duel so Sereďou začali „Orli“ koncentrovane a od začiatku jednoznačne kráčali za víťazstvom. Už v polovici prvej štvrtiny viedli 17:9. Strelecky nezastaviteľný bol najmä Matúš Jasovský (15 bodov v I. štvrtine). V druhej desaťminútovke sa hostia dokázali otriasť a opticky vyrovnať hru najmä vďaka miernemu poľaveniu domáceho tímu v obrane. Michalovčanom však stále „padalo“ a tak do šatní šli s náskokom 21 bodov (60:39). Aj v tretej štvrtine hrali „Orli“ s chuťou a otrasený súper nedokázal nájsť recept na zastavenie bodového prívalu. V 27. minúte už michalovský tím viedol o 35 bodov (79:46) a do poslednej štvrtiny šiel s viac ako tridsaťbodovým náskokom (83:52). V záverečnej časti hry však domácim akoby došiel dych. Navyše pre päť faulov opäť nedohrali dvaja hráči základnej päťky, a tak hostia zo Serede dokázali stav aspoň mierne skorigovať. 

.



Uverejnené: 06.02.2023 15:02:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.