files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Michalovce posilňuje obranu, prichádza skúsený Lotyš Bazevičs

Káder michalovskej Dukly Ingema sa opäť rozrástol. Vedenie klubu sa na zmluve dohodlo s 28-ročným lotyšským obrancom Kristapsom Bazevičsom. Rodák z Rigy v tejto sezóne pôsobil vo francúzskom Briancone, kde v 36 zápasoch strelil štyri góly a pridal deväť asistencií.

Bazevičs v minulosti pôsobil v mládežníckych súťažiach vo Švédsku aj Fínsku, ako aj za morom. Hrával za slovinskú Olimpiju Ľubľana v nadnárodnej EBEL ligy, aj vo francúzskom Gap, kde sa v sezóne 2015/16 tešil z titulu. Vo francúzsku pôsobil aj v minulej sezóne, ako aj v doterajšom priebehu tejto, keď hrával za Briancon. „Po odchode Martina Štajnocha a pri momentálnom dlhodobom zranení Adama Stripaia sme momentálne potrebovali vystužiť obranné rady, v čom by nám mal pomôcť práve Kristaps. Sezónu 2022/2023 začal v Diables Rouges de Briançon kde stihol odohrať 36 zápasov a v drese HK Dukla Ingema Michalovce by sa mal predstaviť už budúci týždeň,“ píše klub vo svojom stanovisku.

Tréner Peter Kudelka má k dispozícii ďalších sedem legionárov. Bazevičs je už tretím Lotyšom, v Dukle už hrávajú aj útočníci Patriks Zabusovs a Vitalijs Pavlovs. Najproduktívnejším hráčom tímu je americký zadák Zack Osburn, spolu s ním sú v Dukle aj kanadský obranca Tariq Hammond a jeho krajan, útočník Joseph Garreffa. V tíme sú aj ruský obranca Ivan Glazkov a útočník Vadim Pereskokov. V najvyššej Tipos extralige je teraz prestávka. Nový realizačný tím bude so svojim mužstvom najbližšie v hre v utorok štrnásteho februára, kedy ho čaká súboj v Bratislave proti Slovanu.  

.



Uverejnené: 09.02.2023 14:52:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.