files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa rozdrvila Jaroslaw o dvanásť gólov a je blízko k ďalšiemu historickému úspechu

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce fantasticky zvládli prvý štvrťfinálový duel EHF Európskeho pohára. Zdolali v ňom poľský Eurobud JKS Jaroslaw 37:25 a sú tak blízko k postupu medzi štyri najlepšie celky. Odveta sa odohrá budúcu sobotu v Poľsku, ešte predtým čaká na Iuventu v stredu dohrávka šestnásteho kola MOL ligy, v ktorej nastúpia doma o 18.00 hod. proti Olomoucu.

Domáce Zemplínčanky začali vo vynikajúcej atmosfére, o ktorú sa postarali oba fanúšikovské tábory, nekompromisne. Skóre duelu síce otvorila hosťujúca Bancillon, v prvom dejstve ale Iuventa na palubovke dominovala. Popovcová s Kompaneicovou otočili skóre a až do konca už viedli iba domáce. Poľský súper s nimi držal krok iba do desiatej minúty. Po dvoch góloch Dvorščákovej v rade si lavička Jaroslawu za stavu 4:7 brala oddychový čas, ktorý ale vôbec nepomohol. Po ňom sa totiž rozbehol gólostroj Iuventy naplno.  A to až tak, že v osemnástej minúte si za stavu 5:12 brala lavička hostí druhý oddychový čas. Po ňom síce Poľky dvakrát skórovali, Michalovčanky sa však opäť gólovo rozbehli a v 29. minúte po brejku Štefanikovej vyhrávali už o desať gólov (19:9). Skóre prvého polčasu uzatvorila jeho najlepšia strelkyňa Popovcová, ktorá siedmym gólom upravila na 20:9. Druhé dejstvo otvoril Jaroslaw troma gólmi v rade, na čo domáca lavička reagovala oddychovým časom a po ňom sa už hralo podľa nôt michalovskej Iuventy. Tá po oddychovom čase zaznamenala šnúru troch gólov a time-out si brala aj lavička hostí. Ten nepomohol, keďže Klučková zvýšila v 46. minúte už na 27:13. Michalovčanky si viacgólové vedenie držali aj naďalej. V 48. minúte zvýšila Kompaniecová na 30:18 a o päť minút neskôr dávala Klučková už na 33:19! Michalovčanky nakoniec zvíťazili 37:25 a pred odvetou v Poľsku sú vo výbornej pozícii na ďalší historický postup.

MŠK Iuventa Michalovce - Eurobud JKS Jaroslaw 37:25 (20:9)
Pok. hody: 3/3 - 6/6. Vylúčené: 5 - 3. Rozhodovali: Metodija Ilievski a Mihailo Ilievski (obaja Severné Macedónsko). Divákov: 1800. 
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská - Dvorščáková 3, Štefaniková 5, Dmytrenková, Popovcová 8, Soskyda, Kohučová 4, Borysevyčová, Wollingerová 1, Kompaniecová 6/2, Kolovská 1, Klučková 5, Krivokapičová 4/1.
EUROBUD JKS: Kukharchyk, Kordowiecká - Bancilon 2, Gadzina 1, Dorsz 1, Trawczynski 4, Matusczyk 5, Volovnyk 4, Gliwinska, Nestsiaruk 1, Mokrzka 4, Zimny, Smolinh 3, Strozik, Kozimur. 

.



Uverejnené: 12.02.2023 08:34:44
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.