files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

1.BK Michalovce plní predsezónne ciele

 

Seriál minuloročných účinkovaní najpopulárnejších michalovských športových tímov zakončíme basketbalom. Prvoligové A-mužstvo 1.BK Michalovce sa takto pred rokom radovalo z postupu do nadstavby o extralige. Z rôznych príčin však skončilo až v horšej časti tabuľky.  Nadstavbový postup si vybojovalo aj na sklonku uplynulého roka.

 

 

Neboli kompletní

 

 Michalovčania sa stali účastníkmi minulosezónnej nadstavby na základne výborného 2.miesta po základnej časti. Ich cieľom bolo ponaháňanie herne vyspelých bratislavských celkov, ale aj Slávie Tu Košice a Spišskej Novej Vsi. Tento zámer však z objektívnych príčin nesplnili. Ani v jednom nadstavbovom stretnutí totiž zverenci trénera Imricha Rakovského nenastúpili v kompletnom zložení. Hráči im chýbali pre zranenia, choroby či školské a pracovné povinnosti. Preto Zemplínčania podávali len priemerné výkony. Výsledkom bola 6-priečka v osemčlennom pelotóne s bilanciou šiestich výhier a ôsmich prehier a s dvadsiatimi bodmi na konte.

 

Sľubná pozícia

 

Orli však počas súťažnej prípravy neponechali nič na náhodu. Poctivo pilovali defenzívu, útok a hernú súhru. Sebavedomie si zvýšili vďaka víťazstvu na domácom Memoriáli Juraja Magoča. Predsezónny cieľ bol už tradičný - postup do nadstavby, v ktorej sa bojuje o miestenky medzi slovenskou elitou. Vyžrebovanie I.basketbalovej ligy už tradične vyvolávalo rozpaky, ale hrací kľúč je neúprosný. Z toho dôvodu Michalovce odohrali úvodné kolá súťaže  na palubovkách súperov. Nepočínali si zle. Plný bodový zisk si priviezli zo Zvolena a Žiaru nad Hronom. Tým si vybudovali sľubnú východiskovú pozíciu.

 

Juniori s mužmi

 

V domácom prostredí sa 1.BK nedal nachytať na hruškách. Systematicky teda kráčal za svojim nadstavbovým cieľom. V novembri minulého roka sa v klube udiala závažná zmena. Vedenie zrušilo juniorsky kolektív a hráčov pričlenilo k dospelým. Malo to svoje opodstatnenie. Juniorsky celok totiž obsadil po základnej časti I.ligy nepostupovú 5.priečku. To znamenalo, že sa neprebojoval medzi družstvá, ktoré hrajú o účasť v najvyššej súťaži. Keďže ďalšia fáza sezóny nebola pre tento „mančaft“ už dostatočne zaujímavá, juniori prešli k mužom. Vo výbornom svetle sa ukazuje predovšetkým Mitterpák, ktorý si to vyskúšal v prvom mužstve už aj pred zlúčením tímov. Vďaka spojeniu družstiev sa káder „áčka“ poriadne rozšíril. Figuruje v ňom až šestnásť basketbalistov. Skúsení hráči po príchode novej krvi pociťujú zvýšený tlak na miesta v zostave. To ich núti k ešte lepším výkonom, čím sa v kolektíve vytvorila zdravá súťažná atmosféra.

 

Vo Zvolene definitívne

 

Vráťme sa však k prvoligovému účinkovaniu áčka. Tri kolá pred záverom základnej časti I.ligy mohlo definitívne potvrdiť postup do nadstavby. V domácom súboji ale prekvapujúco podľahlo Rožňave, a tak si privodilo menšiu drámu. V nasledujúcom meraní síl na ihrisku Žiaru nad Hronom síce tiež  prehralo, no po víťaznom dueli vo Zvolene bolo už všetko jasné. Michalovce si opäť zaručili miesto medzi mužstvami, ktoré budú do mája bojovať o extraligu. Záverečný duel základnej časti, v ktorom v druhej polovici novembra privítali Sláviu TU Košice bol z domáceho pohľadu už len povinnou jazdou. V nadstavbe zverenci Imricha Rakovského určite svoju kožu lacno nepredajú. No a my sme už teraz zvedaví, ako si v tejto fáze sezóny budú počínať.

                                                                                               (an)



Uverejnené: 13.01.2011 10:38:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.