files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šoféroval pod vplyvom drog, hrozí mu až desať rokov basy

Koncom minulého roka viedol 41-ročný Ján z okresu Košice okolie osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia v meste Trebišov, kde ho na jednej z križovatiek zastavili trebišovskí policajti, pretože sa dopustil priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a vodiča na mieste vyriešili v blokovom konaní.

Počas kontroly bol vodič podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Keďže policajti disponovali informáciou, že vo vozidle sa môžu nachádzať podozrivé návykové látky, vodiča vyzvali na ich vydanie. Vodič sa k držbe omamných látok  priznal a dobrovoľne policajtom vydal sklenenú nádobu s obsahom zelenej sušiny. Vtom však vodič naštartoval a dal sa na útek. Policajti vodiča za použitia zvukového a svetelného znamenia prenasledovali a vozidlo zastavili v trebišovskej mestskej časti Milhostov. Na výzvy policajtov, aby vystúpil z vozidla, nereagoval. Preto boli voči osobe použité donucovacie prostriedky. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičky preukaz, ďalšia jazda zakázaná, bol obmedzený na osobnej slobode a nariadený odber biologického materiálu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v jeho organizme.

Poverený príslušník PZ v zmysle Trestného poriadku vykonal prehliadku osobného motorového vozidla a kriminalistický technik zaistil vrecúško a niekoľko „skladačiek“ s obsahom sušeného rastlinného materiálu, ktoré boli zaslané na expertízu. Podľa predbežného vyjadrenia ide o marihuanu a z časti preskúmaného rastlinného materiálu by bolo možné pripraviť niekoľko bežných dávok drogy. Po vykonaní potrebných úkonov bol 41-ročný Ján obvinený zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie, ktorý sudca akceptoval. Výsledky toxikologického vyšetrenia krvi vodiča, ktoré už polícia má k dispozícii, potvrdili prítomnosť omamných látok – marihuany, THC látok v množstve porovnateľnému hladine etylalkoholu v krvi nad 1 promile,  a teda preukázali, že sa vodič v čase vedenia motorového vozidla nachádzal v stave vylučujúcom spôsobilosť. "V týchto dňoch pribudlo vodičovi obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za tieto skutky po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov," informuje polícia v tlačovej správe.

.



Uverejnené: 07.03.2023 15:45:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.