files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Deň Zeme: Verejná doprava je investíciou do našej planéty

Mottom tohtoročného Dňa Zeme, ktorý si svet pripomína v sobotu 22. apríla, je „Investujte do našej planéty“. Investície do verejnej dopravy a presadnutie z osobných automobilov do autobusov a vlakov zlepšuje životné prostredie a čistotu vzduchu, znižuje množstvo skleníkových plynov, no prináša tiež významné úspory cestujúcim aj objednávateľom.

Pri príležitosti tohtoročnej oslavy Dňa Zeme spoločnosti ARRIVA na Slovensku potvrdili svoj záväzok poskytovať dlhodobo udržateľné služby verejnej dopravy, ktoré prispievajú k ochrane životného prostredia. V spolupráci s objednávateľmi mestskej a prímestskej autobusovej dopravy preto priebežne obnovujú a modernizujú svoje vozidlové parky, čo má pozitívny vplyv na znižovanie emisií a čistotu ovzdušia. ARRIVA prevádzkuje aj službu zdieľaných bicyklov BikeKIA v Žiline a v súčasnosti rokuje o rozšírení tejto služby doplnkovej zdieľanej dopravy aj do ďalších miest.

Tohtoročný Deň Zeme pripadol zároveň na jeden z Bratislavských mestských dní,spoločnosť ARRIVA preto pozýva všetkých záujemcov o udržateľné dopravné riešenia na spoločné stanovište IDS BK s názvom „Cestujeme jednoduchšie“ na bratislavskom Šafárikovom námestí, ktoré bude návštevníkom k dispozícii v sobotu 22. apríla v čase od 10:00 do 17:00. Spoločnosť ARRIVA Mobility Solutions,Bratislavská integrovaná doprava (BID), Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a Dopravný podnik Bratislava (DPB) na ňom predstavia výhody cestovania v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). „Deň Zeme je príležitosť zamyslieť sa nad budúcnosťou našej planéty a nad tým, čo môžeme robiť lepšie, aby sme posilnili udržateľnosť. Kvalitné služby, moderné technológie a integrované dopravné riešenia – to sú tri piliere, na ktorých stojí udržateľná verejná doprava. Medziročný nárast cestujúcich na našich linkách mestskej a prímestskej autobusovej dopravy na úrovni tridsať percent je dôkazom toho, že ARRIVA ide správnym smerom,“ uviedol Peter Stach, hovorca spoločností ARRIVA na Slovensku.

.



Uverejnené: 21.04.2023 17:03:10 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.