files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské námestie žilo vydareným ekologickým podujatím

Deti, vychovávateľky, učitelia, rodičia i starí rodičia Základnej školy na Švermovej ulici v Michalovciach myslia na našu budúcnosť, a preto si dnes, 21. apríla pre širokú verejnosť pripravili podujatie s názvom Ekotaška.

Zámerom tejto základnej školy bolo vymeniť igelitové tašky, ktorých máme všetci doma prebytok za  recyklované, látkové tašky. Podujatie sa začalo krátko po desiatej hodine krátkym kultúrnym vystúpením žiakov. Po ňom sa prítomným prihovorili  riaditeľ školy Ján Džara a primátor mesta Michalovce Miroslav Dufinec.  Následne začali deti zo školského klubu spolu s ich vychovávateľkami, oslovovať okoloidúcich občanov, aby si svoje igelitové tašky vymenili, resp. separovali za tašky látkové, teda recyklované. Ako nám prezradili pedagógovia zo Základnej školy na Švermovej ulici, aktivita bola plánovaná už pred pandémiou koronavírusu, a preto sú veľmi radi, že s trojročným meškaním sa ju konečne podarilo zorganizovať. Predchádzali jej dni usilovného zháňania látok od rodičov, známych či susedov, strihania látok, šitia, prania, žehlenia a skladania už ušitých tašiek. Vychovávateľky s podporou vedenia školy zhotovili množstvo plagátov, ktorými bolo námestie pri tomto podujatí tematicky vyzdobené.

Deti zo školského klubu veľmi úspešne oslovovali okoloidúcich občanov a vyzývali ich na výmenu „igelitky“, ktorú ihneď separovali do kontajnera a dostali za ňu tašku látkovú. Podujatie sprevádzali rôzne aktivity, ako napríklad maľovanie na tvár, fotenie s maskotom „Envirkom“ alebo pred maľovanou fotostenou, meranie tlaku, cukru a masírovanie rúk študentmi Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach. V úvode tohto podujatia zaznela jedna krásna veta: „Teraz, keď sme sa už naučili lietať v povetrí ako vtáci a potápať sa ako ryby, ostáva nám už len jediné - naučiť sa žiť na Zemi ako ľudia.“ Touto aktivitou vychovávateľky ukázali, že na „dvojke“ majú hlavu, srdce, dušu a ruky na správnom mieste. Vychovávateľky vyjadrili nádej,  že aj tento malý krôčik prispeje k záchrane našej milovanej Zeme.

.



Uverejnené: 21.04.2023 17:52:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.