files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce: Jarný jarmok a sprievodné športové podujatia

Počas predĺženého víkendu na prelome apríla a mája ožije michalovské námestie i priľahlé uličky v centre mesta jarným jarmokom. Dvadsiaty prvý ročník jarných trhov ponúkne Michalovčanom aj návštevníkom mesta tradičný program ale prinesie aj novinku.

V piatok 28. apríla o 9.30 hod. na tribúne pri mestskom úrade udelia podujatiu po prvýkrát jarmočné požehnaniemichalovskí duchovní. Tentokrát to budú zástupcovia rímskokatolíckej cirkvi. Po jarmočnom požehnaní bude nasledovať slávnostné otvorenie jarmoku za zvukov znelky mestao 10.00 hod. Atmosféru dotvorí folklórna skupina Mihaľovčan.  Zároveň v piatok od rána bude prebiehať súťaž vo varení kotlíkového guľášu. Nebude chýbať ani Ulička remesiel, v ktorej 50 remeselníkov bude ponúkať svoje výrobky počas piatka i soboty. V hudobnom programe v piatok sa o 17.00 hod. na tribúne pri mestskom úrade predstaví hudobná skupina PubKings, v sobotu o 15.30 hod. vystúpi hudobná skupina Pavelčákovci a o 17.00 hod. Bank Band.

Sprievodné podujatia jarných trhov budú pokračovať aj počas nasledujúcich dvoch dní. V nedeľu 30. apríla v Parku študentov odštartuje o 10.00 hod. jubilejný 20. ročník jazdeckých pretekov Jarná cena Michaloviec a večer o 17.00 hod. pozývame všetkých na stavanie mája v podaní folkloristov z folklórnych súborov Zemplín, Jurošík, Bracovskichlopi a Moravančan. V pondelok 1. mája ráno o 8.00 hod. sa začnú rybárske preteky pre deti na jazierku Baňa. O 10.00 hod. sa na štart postavia bežci troch bežeckých súťaží Podvihorlatský maratón, Michalovský polmaratón a Polmaratónska štafeta. Záujemcovia sa ešte do 30. apríla môžu zaregistrovať online na webovej stránke https://www.podvihorlatskymaraton.sk/sk/index.html. Pre tých, ktorí prídu na jarmok hlavne nakúpiť, bude počas piatka a soboty k dispozícii viac ako 90 predajných stánkov. Občerstvenie bude ponúkať 17 predajcov. 

 

.



Uverejnené: 27.04.2023 16:34:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.