files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý pokus o záchranu pod Čebraťom

Prehrou 0:2 s AS Trenčín v ôsmom kole nadstavbovej časti o záchranu sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce dostali do zložitejšej situácie, v akej boli pred dvoma týždňami. Aktuálne síce „hrnčárovcom“ v tabuľke patrí deviate miesto, o skóre pred Trenčínom, ten ale má lepšie vzájomné zápasy, ktoré sa berú ako prvý faktor.

Na jedenáste Zlaté Moravce, ktoré sú momentálne na barážovej priečke, majú náskok už iba dvoch bodov a v posledných dvoch kolách ich čaká holý boj o Fortuna ligu. Keď nechcú ísť do baráže, v ktorej by ich čakal druhý najlepší druholigista, musia nutne bodovať. K dispozícii majú dva pokusy o záchranu. Prvý v sobotu na pôde MFK Ružomberok, na pôde, kde ešte vo Fortuna lige nevyhrali... „Je to ťažká situácia, s ktorou sme nepočítali. Musíme sa ale dostať z toho sami. Máme to vo vlastných rukách. Čakajú nás ešte dva zápasy a v nich sa posnažíme to napraviť, a získať definitívu najvyššej súťaže aj pre nasledujúcu sezónu,“ uviedol na margo aktuálnej situácie obranca MFK Zemplín Michalovce Daniel Magda. Zemplínčania sa ešte pred dvoma týždňami viezli na bodovacej vlne, na ktorej bodovali osem duelov v rade. Až šesť z nich ale remizovali a aj preto majú stále starosti so záchranou. „Je pravdou, že nám chýbali víťazstvá. Keby ich bolo viac, teraz tieto starosti nemáme,“ pokračuje Daniel Magda.

Zemplínčanom nepomáha ani náročný žreb. V predposlednom deviatom kole ich čaká zápas na ihrisku už istého víťaza nadstavby MFK Ružomberok, kde ešte v najvyššej súťaži nevyhrali. „Áno, viem o tej sérii. Každá séria ale raz skončí a ja verím, že táto skončí v sobotu. Potrebujeme nutne zabodovať. Všetci veríme, že tentoraz vyhráme a budeme mať v poslednom kole pokoj,“ zdôrazňuje michalovský bek, ktorý nechce všetko nechávať na zápas posledného kola, v ktorom Michalovčania privítajú do boja o barážovú priečku takisto namočené Zlaté Moravce. Takisto sa nespolieha na to, že Ružomberku o nič nejde, keďže je už istý víťaz nadstavby o záchranu. „Sme v najvyššej súťaži a v nej vždy o niečo ide. Každý zápas je dôležitý. Je pravdou, že súper už má isté prvé miesto, určite sa ale bude snažiť nás zdolať. Ja verím, že sa dostaneme do tej situácie, že pred posledným kolom už budeme mať záchranu v rukách. To by bola ideálna situácia. Čakajú nás ešte dva zápasy a minimálne jeden z nich musíme vyhrať. Verím, že to bude už teraz v Ružomberku.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 11.05.2023 18:13:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.