files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v infarktovej dráme vyrovnala stav série na 1:1

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v druhom finálovom zápase play-off na domácej pôde nad HC DAC Dunajská Streda po remíze 24:24 7:6 v rozstrele a vyrovnali tak stav série na 1:1. O majstrovi Slovenska sa tak rozhodne v nedeľu v Dunajskej Strede.

Infarktovú drámu až po posledné sekundy priniesol druhý finálový duel, ktorý museli rozlúsknuť až pokutového hody. V nich boli po druhýkrát v sezóne úspešnejšie Michalovčanky, ktorým sa tak podarilo vyrovnať sériu a vrátiť ju do Dunajskej Stredy...

Úvod zápasu vyšiel lepšie hosťujúcim hráčkam, ktoré sa rýchlo ujali vedenia 2:0. Michalovčanky sa opäť trápili v zakončení a iba ťažko sa dostávali do zápasu. V desiatej minúte síce znížili na 4:5, DAC ale kontroval troma gólmi v rade a tréner Zemplínčaniek Peter Kostka oddychovým časom. Po ňom sa Iuvente podarilo šnúrou troch gólov znížiť na 7:8, rovnako ale odpovedali aj hostky, ktoré po góle Costy viedli v sedemnástej minúte 11:8. Michalovčanky sa ale opäť vzopreli osudu. Klučková znížila na 10:11 a oddychovým časom prinútila reagovať aj hosťujúcu lavičku. Po ňom tá istá hráčka vyrovnala na 11:11 a vyrovnaný stav bol až do konca zápasu. Lívia Klučková poslala hneď v úvode druhého dejstva Iuventu po prvýkrát v zápase do vedenia. Tentoraz museli doťahovať hráčky DAC, ktoré prehrávali 15:17, dvoma gólmi v rade sa im ale podarilo zrovnať. Keď následne Klučková opäť poslal Michalovčanky do vedenia, reagovala lavička DAC oddychovým časom. Iuventa po ňom viedli 20:18, i 21:19, v 50. minúte sa dostala do vedenia 24:20, na čo lavička DAC reagovala ďalším oddychovým časom. Ten pomohol, pretože Dunajská Streda aj za pomoci dvoch presiloviek vyrovnala a dostala zápas k pokutovým hodom. Nemuselo to tak byť, Popovcová ale mierila v predposlednej minúte do žrde a keď sa neujala ani strela Wollingerovej po čase, museli rozhodnúť pokutové hody V nich mali nakoniec šťastnejšiu ruku Michalovčanky, ktoré v ôsmej sérii rozhodli o svojej výhre.

MŠK Iuventa Michalovce - HC DAC Dunajská Streda 24:24 (13:13) - rostrel 7:6
Stav série: 1:1.
Pok. hody: 3/2 - 7/6. Vylúčené: 3 - 2, ČK: Soskyda (Michalovce). Rozhodovali: Haščík a Sivák. Divákov: 900.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská, Tomovčíková - Polievková, Štefaniková 2, Dmytrenková, Popovcová 2, Soskyda 1, Kohučová, Borysevyčová 2, Wollingerová 3, Radovičová, Hlivová, Kompaniecová 4, J. Rebičová, Klučková 10/2.
HC DAC: Magera, Gajdóczi - Pénzeš 1, Kovács, Costa 3, Juhošová 2, Mészároš, Desortová 5, Némethová, Pastorková, Sáriová 7/6, Demeter, Hornyák 2, E. Rajnohová 2, R. Bizík, Elo 2.

.



Uverejnené: 17.05.2023 22:09:59
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.