files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krajská olympiáda opäť rozhýbe stredoškolákov

Študenti župných stredných škôl opäť zabojujú o medaily v Krajskej športovej olympiáde. V termíne od 5. do 9. júna si zmerajú sily mladí východniari z celého kraja. Finálové turnaje vo florbale, bedmintone, stolnom tenise, basketbale, nohejbale a futsale sa budú konať v telocvičniach SOŠ informačných technológií na Ostrovského ulici v Košiciach, SOŠ priemyselných technológií v Košiciach-Šaci, ako aj na košickej SOŠ železničnej. Olympiádu odštartovalo vyhodnotenie 14. ročníka Dlhodobých športových súťaží Košického samosprávneho kraja za školský rok 2022/2023. Tie organizuje z poverenia župy Centrum voľného času - Regionálne centrum mládeže. 

„To, že Koncepcia podpory pohybových aktivít obyvateľov KSK nie je len povinnou jazdou dokazujú celoročné turnaje v basketbale, florbale, bedmintone, stolnom tenise a nohejbale v chlapčenských aj dievčenských dueloch. Spolu 4259 súťažiacich žiakov zo 66 stredných škôl z kraja hovorí za všetko. Župa sa snaží podporovať aktivity, ktoré motivujú študentov k pohybu a zdravej súťaživosti. Okrem menších súťaží či študentskej časti Krajskej futbalovej ligy, je pomyselnou špičkou ľadovca aj prebiehajúca Krajská športová olympiáda. Verím, že sa mladým športovcom bude dariť rovnako dobe, ako pri dlhodobých súťažiach,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Každá škola získavala počas roka body nielen za samotnú účasť na jednotlivých súťažiach, ale aj za umiestnenia v regionálnych či finálových kolách. Víťazom Dlhodobých športových súťaží pre školský rok 2022/2023 sa stalo košické Gymnázium Šrobárova 1., strieborná priečka patrí Gymnáziu Pavla Horova z Michaloviec, bronzový stupeň obsadilo košické Gymnázium na Poštovej 9. Diplom za 4. miesto si prevzali žiaci zo Strednej odbornej školy ekonomickej zo Spišskej Novej Vsi. „Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo po dvojročnom prerušení z dôvodu pandémie koronavírusu zorganizovať a uskutočniť toto športové podujatie, ktoré bude prebiehať v rôznych športových disciplínach. Už na odohratých  športových turnajoch študenti a študentky stredných škôl preukázali, že ani Covid ich nezlomil a sú akční a športuchtiví,"  povedala Viera Hamřiková, riaditeľka Centra voľného času.

.



Uverejnené: 05.06.2023 21:12:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.