files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplín ožije "veteránmi" aj Jánskymi ohňami

Zemplín naplno ožije počas posledného júnového víkendu. Návštevníci si budú môcť vyberať a ponuka bude naozaj široká. Svoj 17. ročník doslova odštartuje podujatie s názvom „Zemplín Veterán Rallye," a jeho program bude trvať štyri dni. K tomuto motoristickému víkendu sa pridá aj oslava začiatku letného slnovratu podujatím „Jánske ohne nad Šíravou," a okolie Zemplína doslova vtiahne do letného obdobia zvuk koní pod kapotou, ale aj hudba a tanec. Obidve podujatia sú svojou históriu a bohatým programom pre široké vekové zastúpenie právom v rebríčku TOP podujatí Košického kraja. K ich organizácii už každoročne prispieva aj  podpora z dotačného programu Terra Incognita.   

,,Je pred nami nadupaný víkend, o ktorý sa na Zemplíne postarajú dve skvelé podujatia. Už roky lákajú návštevníkov aj spoza hraníc nášho kraja. Zemplín Veterán Rallye má vždy čo ukázať a nie sú to len historické vozidlá. Bohatý sprievodný program, ktorý je pripravený v Michalovciach a okolí aj počas spanilej jazdy veteránov bude štyri dni poskytovať množstvo zážitkov. Zlatým klincom bude tento rok otvorenie nového múzea veteránov v Michalovciach, ktoré sme  podporili v rámci nášho grantového programu Terra Incognita. Je to ďalší skvelý impulz pre Dolný Zemplín, ktorý nebude vnímaný len ako lokalita pre letnú rekreáciu či destináciu pre milovníkov vín. Stane sa miestom, kde si motoristické legendy užijú zaslúžený dôchodok. Verím, že sa toto unikátne múzeum stane lákadlom pre nadšencov historických veteránov z rôznych kútov sveta. Zemplín Veterán Rallye mu k tomu urobí tú najlepšiu živú reklamu," povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. 

Zemplín Veterán Rallye - 22.-25. jún 2023
Zemplín Veterán Club Michalovce organizuje už 17. ročník zrazu majiteľov historických vozidiel – automobilov a motocyklov do roku výroby 1980, ktorým nás počas štyroch dní prevedie cestami Michaloviec, Zemplínskej šíravy, Remetských Hámrov a Borša. Bude prebiehať v štyroch etapách: História na kolesách (22. 6. 2023), Preteky pod Vihorlatom (23. 6. 2023), V kaštieli grófa Rákocziho (24. 6. 2023) a posledná etapa Štart veterán expres (25. 6. 2023) ukončí podujatie. „Prvým dňom sa podujatie oficiálne otvorí na námestí v Michalovciach. Odtiaľ sa automobily a motocykle presunú k novovybudovanému múzeu veteránov, kde bude slávnostne prestrihnutá páska a múzeum privíta svojich prvých návštevníkov. S týmto oficiálnym otvorením múzea chceme predstaviť aj turistickú novinku. Uvedenie do cestovného ruchu na Zemplíne vyhliadkový vláčik Veterán expres, ktorý bude premávať zatiaľ počas letnej sezóny do konca augusta. Ďalším zaujímavým bodom programu prvého dňa bude odštartovanie pokusu o zapísanie sa do Guinnessovej knihy rekordov absolvovaním Cesty okolo sveta na motocykli Jawa 50 najmladším, len 18 ročným jazdcom Jánom Drinkom. Počas celého podujatia bude pre návštevníkov, okrem krásnych historických vozidiel a ich pretekov, pripravený aj bohatý sprievodný program ako dopravné ihrisko, dobová módna prehliadka, tvorivé workshopy či hudobné a tanečné vystúpenia," predstavuje program predseda Zemplín veterán Clubu Michalovce, Mikuláš Koščo.

Jánske ohne nad Šíravou 24. jún 2023
Oslavy svätojánskej noci a letného slnovratu sa spájajú s rôznymi poverami, varením nápoja lásky a najmä pálením vatry. Toto všetko môžu východniari aj návštevníci zažiť na vlastnej koži pri Vinianskom jazere. „Podujatie spája tradície, históriu, ale aj spoznávanie okolia. V poobedných hodinách je pripravený organizovaný výstup na Viniansky hrad.  Kto sa necíti na výstup na hrad, pre toho budú v areáli pripravené rôzny stánky s ukážkou remesiel, prezentáciou tradičných jedál, ochutnávkou vín, vystúpenie šermiarov a atrakcií pre deti. Kto by si chcel netradične oddýchnuť v obklopení stromov, môže vyskúšať turistickú atrakciu Lesný kúpeľ, ktorý Vám sprostredkuje terapeutický zážitok. Hlavným hudobným hosťom bude skupina Hrdza a po zotmení slnka sa zapáli centrálna vatra. Návštevníci majú možnosť ubytovať sa priamo na brehoch jazera vo vlastnom stane, alebo využiť ubytovacie možnosti na Vinianskom jazere," opisuje program organizátor podujatia starosta obce Marián Makeľ.

.



Uverejnené: 21.06.2023 16:10:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.