files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mathew Santos novou posilou Dukly Ingema

Michalovská Dukla Ingema naďalej vystužuje svoj káder pre sezónu 2023/24. Lanský semifinalista Tipos extraligy si upísal už štvrtého legionára, keď sa jeho hráčom stal 28-ročný kanadský útočník Mathew Santos. Klub o podpise zmluvy informuje prostredníctvom svojej stránky a sociálnych sietí.

Dvadsaťosemročný rodák z Ontaria má za sebou účinkovanie vo viacerých zámorských súťažiach. dokonca odohral aj 22 zápasov v AHL. Viac ale odohral v lige ECHL. Pre Santosa bude pôsobenie v Michalovciach prvým pôsobiskom mimo zámorie. „Typologicky sme s trénermi hľadali praváka, ktorý by vedel hrať presilovku na ľavej strane a bol dobrý zakončovateľ. Mathew sa rád tlačí do brány, má sebavedomie a zapadá nám do koncepcie. Preto som nesmierne rád, že sa nám podarilo dotiahnuť tento podpis do úspešného konca a verím, že Mathew svoj potenciál ukáže už premiérovej sezóne mimo severnú Ameriku," poznamenal Július Kovaľ, skaut HK Dukla Ingema Michalovce.

Mathew Santos je štvrtým legionárom, ktorého Michalovce predstavili pre novú sezónu. Počas slávnostného galavečera začiatkom júna oznámili aj podpisy zmlúv s americkým zadákom Senom Acolatsen, ako aj kanadskými útočníkmi Maximom Newtonom a Mitchellom Heardom. V tíme bude pôsobiť aj Američan so slovenským pasom Adam Varga. Z minulej sezóny v tíme ostávajú brankár Stanislav Škorvánek, obrancovia Miroslav Macejko, Adam Stripai, Vladimír Mihalik, Milan Pišoja, Jakub Cibák, či Christián Michalčin. Z útočníkov zase aj budúcu sezónu dres Dukly oblečú Dávid Buc, Matúš Paločko, Filip Vašaš, Jakub Suja a Peter Bjalončík. Novicmi v kádri sú aj brankári - Vladimír Glosár, Matej Gajan, Tobias Smolko, obrancovia Martin Bodák, Marek Korenčík, Sebastián Jasečko a útočníci Samuel Solenský, Michal Kabáč, Marek Valach, Adam Varga, Max Newton, Mitchell Heard, Matúš Bodnár, Ivan Matta, Samuel Kizák, Pavol Prokopovič. Smolko, Matta, Kizák a Prokopovič sú aj v kádri extraligovej juniorky.

.



Uverejnené: 30.06.2023 12:25:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.