files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Poslední mohykáni mieria do prvej ligy

Michalovská Dukla Ingema v novej sezóne už nebude mať ani jedného hráča, ktorý by si pamätal postup do najvyššej Extraligy. Z úspešnej sezóny 2018/19 v tíme doteraz pôsobil už iba útočník Samuel Chalupa, ktorý ale bude v novej sezóne členom kádra HC Prešov. Prvoligista dohodu so svojim úspešným odchovancom oznámil prostredníctvom facebooku.  

Chalupa za päť sezón v Michalovciach odohral 234 duelov, v ktorých strelil 29 gólov a pridal aj 48 prihrávok. Počas sezóny 2021/22 bol vymenený do Slovana Bratislava, s ktorým sa stal majstrom Slovenska. V sezóne 2020/21 sa s tímom tešil z bronzovej medaily. V sezóne 2018/19 bol členom kádra, ktorý vyhral prvú ligu a v následnej baráži si bojoval extraligu. S veľkou radosťou vítame doma útočníka Samuela Chalupu, ktorý posilní našu útočnú väzbu pred štartom sezóny 2023/24. Predstavovať ho nie je zvlášť nutné. Po odchode z Prešova hral prevažne v extraligových mužstvách Nitry, Michaloviec a Slovana Bratislava. Za tie roky nastúpil do 178 zápasov v najvyššej súťaži, pričom v sezóne 2021/22 dokráčal až na vrchol a tešil sa zo zisku titulu majstra Slovenska,“ píše klub na svojom facebooku a Chalupa dodáva. Je to pre mňa veľká vec. Prešov je môj domov a spomienky na moje začiatky v tomto drese patria k tým najkrajším. Veľmi rád spomínam na atmosféru, ktorá na našom štadióne panovala v rozhodujúcich okamihoch. Verím, že to budem môcť zažiť znovu a pomôcť Prešovu na ceste za splnením našich cieľov. V Prešove sa stretla skvelá partia ľudí, ktorí chcú hokej v mojom rodnom meste znovu naštartovať. Pevne verím, že spoločnými silami dokážeme dostať prešovský hokej tam, kam patrí.“

Nový klub už má aj ďalší útočník Peter Galamboš. Ten bol súčasťou michalovského tímu od jeho prieniku do extraligy v sezóne 2019/20. Spolu s Chalupom boli služobne najstaršími hráčmi tímu. Galamboš sa takisto sťahuje do prvej ligy, keď bude hájiť farby ambicióznej Žiliny. „Mal som nejaké ponuky aj z extraligy a zo zahraničia, no po dlhšom čase som chcel byť už bližšie k rodine,“ objasnil pre portál hockeyslovakia.sk Peter Galamboš hlavnú príčinu, ktorá ho viedla k dôležitému kariérnemu rozhodnutiu. „Tento prestup mi dával zmysel taktiež z toho hľadiska, že keby sa nám so Žilinou podarilo postúpiť, mal by som šancu hrať extraligu bližšie k môjmu domovu,“ pokračovala letná posila „vlkov“ v objasňovaní svojej voľby. Galamboš za Michalovce odohral počas štyroch sezón odohral 233 zápasov. Strelil v nich 40 gólov a pridal aj 57 asistencií. Dvakrát sa s Michalovcami prebojoval do semifinále play-off, raz získal bronzovú medailu.

.



Uverejnené: 11.07.2023 13:33:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.