files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce s tesnou porážkou, Humenné opäť bez prehry

Ďalšie prípravné zápasy odohrali zástupcovia Zemplína v najvyššej futbalovej Niké lige a druhej lige. Viac sa tentoraz darilo druholigistovi FK Humenné, ktorý neprehral ani vo svojom štvrtom prípravnom zápase pred nastávajúcou sezónou. Zverenci trénera Ľuboša Reitera vyhrali doma nad Sláviou TU Košice hladko 5:2. Naopak, nedarilo sa hráčom MFK Zemplín Michalovce, ktorí prehrali na sústredení v Poľsko s vlani tretím tímom ukrajinskej ligy a účastníkom predkola Európskej ligy FC Zorja Luhansk tesne 1:2.

Zverenci trénera Marek Petruša zaznamenali vo svojom piatom prípravnom zápase pred sezónou tretiu porážku. Treba ale povedať, že kvalitnému protivníkovi boli vyrovnaným partnerom. Na gól Rusyna z piatej minúty odpovedal po pol hodine Igor Žofčák. O víťazstve Ukrajincov rozhodol v 56.minúte z pokutového kopu Antyukh. "Odohrali sme dobrý zápas s mužstvom, ktoré má vysokú kvalitu. Chceli sme hrať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do rýchlych protiútokov, len škoda, že hneď v úvode sme sa dopustili hrubej chyby v defenzíve, za ktorú nás súper potrestal. V ďalšom priebehu zápasu sme celkom solídne plnili taktický zámer a do prestávky sme pekným gólom Žofčáka vyrovnali. V druhom polčase mal súper hernú dominanciu a opäť sme sa dopustili chyby. Z nej rezultoval pokutový kop, ktorým Zorja upravila na 2:1. Samozrejme, že s takým silným súperom sme nechceli prehrať a v závere sme sa pokúšali o vyrovnávajúci gól. Škoda, že niektoré sľubné situácie sme nevyužili a nedoviedli duel do remízového konca. Chlapcov chcem pochváliť za prístup k zápasu, pretože hrali proti účastníkovi európskej ligy a tretiemu mužstvu uplynulej sezóny ukrajinskej ligy. Bola to dobrá škola do blížiacich sa zápasov našej najvyššej súťaže,“ povedal pre stránku klubu tréner Marek Petruš. Viac sa darilo Humenčanom, ktorí vo svojom štvrtom zápase pred novou sezónou doma zdolali účastníka tretej ligy Sláviu UK Košice hladko 5:2. V prvom polčase za FK skóroval z pokutového kopu Erik Streňo. V druhom polčase sa k neho dvakrát pridal Igor Komjatý, po jednom góle zaznamenali aj Skiba a Avtesian. Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania opäť v rámci sústredenia v Poľsku, v sobotu 15. júla o 11. hodine nastúpia na trávniku Jagiellonie Bialystok, účastníka najvyššej poľskej súťaže. Humenčania sa v sobotu predstavia na pôde taktiež druholigového Slavoja Trebišov.

FC Zorja Luhansk - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Góly: 5. Rusyn, 56. Antyukh (11 m) - 30. I. Žofčák

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - L. Šimko, Marjanovič, Volanakis (72. D. Magda), Bahi (83. N. Matta) - F. Vaško (83. Musák), M. Bednár, I. Žofčák (56. S. Danko) - M. Marcin (56. D. Pavúk), S. Olejník, Adekunle (72. Shimamura)

FK Humenné - Slávia TU Košice 5:2
Góly FK: 6. Streňo (PK), 51., 73. Komjatý, 87. Skiba, 89. Avetisian
FK: Vasilco - Zlacký, Kranthove, Vasiľ, Maťaš, Van der Werff, Streňo, Ahl, Avetisian, Song, Reiter. Striedali: Skiba, Komjatý, Šuľák, Dzurík, Horváth, Horňák, Olah

Foto: mfk zemplín

.



Uverejnené: 11.07.2023 19:52:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.