files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na extraligu ladí formu v Afrike

Najproduktívnejším hráčom michalovskej Dukly Ingema bol vo vlaňajšej sezóne obranca Zach Osburn. Ten sa po sezóne upísal českej Mladej Boleslavy. Jeho produktivitu by mal nahradiť jeho krajan, 32-ročný robustný bek Senna Acolatse.  

Tridsaťdvaročný obranca bol doteraz platným členom každej defenzívy, kde pôsobil. Vynikal aj produktivitou, ktorú od neho budú čakať aj v Michalovciach. V AHL odohral osem sezón a posledných päť rokov patril k najproduktívnejší zadákom v nemeckej DEL, kde postupne prešiel tímami Straubing Tigers, Iserlohn Roosters. V nich mal takmer jeden bod na zápas. „Prichádzam s otvorenou mysľou a som pripravený na všetko. Cieľom je vyhrávanie. Chcem sa podieľať na tom, aby som tímu pomohol vyhrávať zápasy a naša sezóna tak bola úspešná,“ povedal pres stránku Dukly jeden z pätice legionárov, ktorých Zemplínčania predstavili pre novú sezónu. Stále majú dve voľné miesta, ktoré plánujú takisto zaplniť.

Zaujímavosťou pri skúsenom obrancovi je to, že síce sa narodil za morom, jeho otec ale pochádza z Ghany a práve tam Acolatse trávy dovolenku medzi sezónami. Afriku si zvolil aj za krajinu svojej prípravy na novú sezónu. „Ghana je nádherná krajina, s kopou príležitostí,“ reaguje Acolatse, ktorý k spôsobu svojej prípravy dodáva. „Je naozaj škoda, že nemôžem trénovať na ľade mimo sezónu, keď som v Ghane. Približne týždeň mi trvá, kým si na ľad zvyknem a veci sa vrátia do normálu. Preto je fajn, že máme dlhšiu prípravu v Michalovciach. Moje tréningy mimo sezónu sú väčšinou o behu a boxe. Doma síce máme telocvičňu, ale nie je tam veľa závaží a vybavenia, takže musíme byť kreatívni. Na tréningu v Afrike je najkrajšie to, že môžeme neustále trénovať vonku. Celý tréning je potom zaujímavejší a zábavnejší.“

Foto: internet.

.



Uverejnené: 19.07.2023 13:33:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.