files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ambiciózna Dukla Ingema do prípravy s 29 hráčmi

Už budúci týždeň začnú s prípravou na novú sezónu hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Lanský semifinalista Tipos extraligy poskladal na úvod prípravy zaujímavý káder. Trénerovi Petrovi Kúdelkovi budú k dispozícii štyri brankári, jedenásť obrancov a štrnásť útočníkov, ďalší hráči môžu naskočiť aj z extraligovej juniorky.

Z lanskej sezóny môže vynovený realizačný tím (doplnil ho nový asistent Tomáš Surový, ktorý nahradil Radoslava Regendu) počítať so štrnástimi hráčmi. Najväčším plusom je to, že ostáva brankár Stanislav Škorvánek, ktorý minulú sezónu začínal ako michalovská dvojka a končil ako jednotka slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta! Okrem neho sa do prípravy z lanského kádra zapoja aj obrancovia Vladimír Mihalik, ktorý by tak mal byť štvrtú sezónu v rade kapitánom tímu, ruský obranca Ivan Glazkov, Christián Michalčin, Jakub Cibák, Adam Stripai, Miroslav Macejko, ako aj mládežnícky reprezentant Milan Pišoja. V útoku ostávajú Dávid Buc, Vadim Pereskokov, Jakub Suja, Filip Vašaš, Peter Bjalončík a Matúš Paločko.

Na brankárskom poste sa pokúsi vyzvať Stanislava Škorvánka v boji o tímovú jednotku Vladimír Glosár. Rodený Michalovčan sa postupne vyvíja. V Michalovciach bol dva roky ako trojka  (šancu nedostal v ani jednom ligovom zápase). Následne odišiel do prvoligového Martina, kde sa zaradil k najlepším brankárom ligy. Teraz chce viac a preto prijal michalovskú ponuku. O pozíciu dvojky sa bude biť s Matejom Gajanom. Ten síce rok kvôli zraneniu nechytal, predtým ale patril k oporám extraligovej Banskej Bystrice. K dispozícii je aj mladučký Tobias Smolko, ktorý bol v minulej sezóne štatisticky najlepším brankárom celej dorasteneckej extraligy.

Zmenami prejde aj obrana. Michalovská defenzíva prišla o svojho najproduktívnejšieho hráča. Samozrejme, každému bolo jasné, že Zacha Osburna Michalovčania neudržia. Americký bek nakoniec odišiel do českej Mladej Boleslavy. Nahradiť by ho mal jeho krajan Sena Acolatse, ktorý posledných päť rokov patril k najofenzívnejším bekom celej nemeckej DEL. Plusom je, že ostáva Rus Ivan Glazkov, vlani šiesty najproduktívnejší obranca celej extraligy. Michalovská defenzíva naďalej môže počítať so službami kapitána Vladimíra Mihalika. Okolo neho by mali rásť mladíci Milan Pišoja a Adam Stripai, ako aj ďalší mladík Sebastián Jasečko, syn bývalého slovenského reprezentanta. Vzhľadom na to, že ostáva z vlaňajšej sezóny až sedem bekov, defenzívna os by mala byť stabilizovaná. Doplní ju obranca s reprezentačnými skúsenosťami Martin Bodák a do zostavy môže výrazne prehovoriť aj Marek Korenčík, ktorý sa vracia na Slovensko po piatich rokoch v zámorí.

Čo sa týka útoku, aj tu ostáva os z minulej sezóny zachovaná. Z vlaňajška ostáva šesť útočníkov (Buc, Suja, Bjalončík, Pereskokov, Vašaš, Paločko). Doplní ich trojica kanadských útočníkov Mitchell Heard, Max Newton a Mathew Santos. Zaujímavou persónou môže byť 21-ročný útočník Adam Varga. Je to syn Slovákov narodených v USA, takže nebude braný ako legionár a čisto teoreticky, keď sa ukáže v dobrom svetle, môže aj reprezentovať Slovensko... V Michalovciach si určite veľa sľubujú aj od odchovanca Samuela Solenského, ktorý sa vlani podobne ako Korenčík vrátil domov zo zámoria. K dispozícii je aj už skúsený útočník Marek Valach, ktorý vymenil trenčiansku Duklu za michalovskú. Zaujímavou persónou v tíme môže byť aj Michal Kabáč. Ten prišiel v rámci výmeny za Romana Žitného z Banskej Bystrice, kde bol v minulej sezóne kapitánom. Na skúške bude aj ďalší útočník Matúš Bodnár, ktorý vlani hrával za prvoligovú Trnavu, no má skúsenosti aj z extraligy.

Už teraz sa teda môže zdať, že michalovský káder je poskladaný viac ako solídne. Určite to ale nie je jeho konečné riešenie, keďže Zemplínčania môžu stále angažovať minimálne jedného legionára. K dispozícii budú aj nádejní juniori, medzi ktorými sú aj slovenskí reprezentanti, no a stále nie je vylúčený ešte príchod aj slovenských hráčov momentálne voľných na trhu...    

Aktuálny káder

Brankári: Stanislav Škorvánek, Vladimír Glosár, Matej Gajan a Tobias Smolko.

Obrancovia: Vladimír Mihalik, Sena Acolatse (USA), Marek Korenčík, Adam Stripai, Milan Pišoja, Martin Bodák, Christián Michalčin, Jakub Cibák, Sebastián Jasečko (Česká republika/Slovensko), Ivan Glazkov (Rusko), Miroslav Macejko.

Útočníci: Dávid Buc, Matúš Paločko, Jakub Suja, Filip Vašaš, Peter Bjalončík, Michal Kabáč, Samuel Solenský, Juraj Valach, Adam Varga (USA/Slovensko), Max Newton (Kanada), Mitchell Heard (Kanada), Vadim Pereskokov (Rusko), Mathew Santos (Kanada), Matúš Bodnár.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.07.2023 15:40:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.