files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

JOJ Šport Slovenský pohár s dvoma extraligistami, obhajca sa doma nepredstaví

Iba s dvoma účastníkmi Tipos extraligy odštartuje tretí ročník JOJ Šport Slovenského pohára. Jedným z dvoch extraligistov je nováčik najvyššej súťaže a obhajca prvenstva HC 19 Humenné. Ten sa predstaví v A. skupine, kde budú jeho súpermi dvaja prvoligisti - HK Levice (HK Poprad B) a HC Prešov, a jeden účastník druhej ligy Východ - MHK Kežmarok. Humenčania by mali všetky zápasy odohrať na klziskách súperov.

Práve nováčik extraligy je obhajcom prvenstva z minulej sezóny. Humenčania vo finále zdolali Žilinčanov na ich ľade najtesnejším rozdielom 2:1 po predĺžení. Víťaz súťaže získa rovnako ako v predchádzajúcom ročníku 15 000 eur, zdolaný finalista si odnesie polovicu zo spomenutej sumy. Celkové prize money sú 60 500 eur. Vybrané zápasy základných skupín a všetky vyraďovacie súboje odvysiela televízia JOJ Šport.

Hrací formát JOJ Šport Slovenského pohára prešiel oproti predchádzajúcej sezóne zmenami. Všetkých šestnásť účastníkov bude súčasťou základných skupín, a tak odpadli zápasy v predkolách. Víťazi štyroch základných skupín si zabezpečia účasť v ďalšej fáze súťaže, ktorej podoba by mala byť známa v najbližších týždňoch. „Finálové zápasy JOJ Šport Slovenského pohára v uplynulých dvoch ročníkoch ponúkli atraktívny hokej a hrali sa pred solídnou diváckou kulisou. Radi by sme však zvýšili počet pohárových duelov tejto úrovne. Preto uvažujeme o úprave formátu vyvrcholenia súťaže,“ povedal manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný. Väčšina zápasov v základných skupinách je naplánovaná v rozmedzí od 31. augusta do 8. septembra, ale program nového ročníka odštartuje o tri týždne skôr. Vo štvrtok 10. augusta ho otvorí duel C-skupiny medzi Topoľčanmi a Novými Zámkami, kompletný zoznam najlepších štyroch tímov s miestenkou do vyraďovačky spoznáme najneskôr 14. septembra. 

Zloženie základných skupín
A-skupina: HC 19 Humenné, HK Levice, MHK Kežmarok, HC Prešov.
B-skupina: Vlci Žilina, TSS Group Spartak Dubnica, Modré Krídla Slovan, HK Esmero Skalica.
C-skupina: HC Mikron Nové Zámky, HK MŠK Indian Žiar nad Hronom, HK Gladiators Trnava, HC Topoľčany.
D-skupina: HK 95 Považská Bystrica, HKM Rimavská Sobota, MHK Autocar Dolný Kubín, MŠK Púchov.

.



Uverejnené: 27.07.2023 12:55:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.