files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Reprezentačný sen si chce priblížiť na Zemplíne

Zaujímavou persónou defenzívy HK Dukla Ingema Michalovce môže byť v tejto sezóne Marek Korenčík. Dvadsaťštyriročný zadák sa na Slovensko vrátil po ôsmich rokoch, keď štyri strávil v mládežníckych tímoch švédskej Lulei a ďalšie štyri na americkej univerzite v súťaži NCAA. Vlani ešte michalovskému vábeniu odolal, tentoraz už ale nie. Na Zemplíne má veľké ambície. Chce sa presadiť v seniorskom hokeji, ktorý doteraz ešte nehral a dlhodobým cieľom je reprezentácia Slovenska, do ktorej nakuklo už viacero jeho spoluhráčov z mládežníckej reprezentácie.

Ročník narodenia 1999 bol na Slovensku, čo sa týka hokeja veľmi plodným. Narodilo sa v ňom viacero hráčov, ktorí v hokeji niečo dokázali. Niektorí z nich hrali aj v NHL (Pavol Regenda, Martin Feherváry, Adam Ružička), niektorí v KHL a viacerí sa už pozreli aj do reprezentácie. Korenčíkovi to vzhľadom na to, že ešte nehral seniorský hokej, unikalo. „Popravde, ja som si zahraničie užil. Či sú to štyri roky vo Švédsku, alebo ďalšie štyri v Amerike. Chcel som sa už ale vrátiť domov a zahrať si tu seniorský hokej. Veľmi sa mi páčil koncept predostrený manažérom Michaloviec Marekom Mašlonkom. Sám seba považujem za „importa“, no chcem to skúsiť a mám veľkú motiváciou presadiť sa,“ uviedol na margo svojho návratu do Európy 24-ročný Žilinčan. Ten ako spomína aj ďalej, prichádza pre seba do neznámeho. „Seniorský hokej som ešte nehral. Hral som akurát päť zápasov v súťaži ECHL, čo bolo pre mňa takisto zaujímavé. Bola to viac bitka ako hokej (smiech...). Od chalanov z univerzity som počul, že prechod na seniorský hokej niekomu trvá dlhšie a niekto sa prispôsobí rýchlejšie. Ja ale pevne verím, že sa presadím rýchlo a budem tímu nápomocný,“ dodáva k svojmu návratu do Európy Marek Korenčík.

Aj keď Korenčík ešte seniorský hokej nehrá, na trhu bol zaujímavým hráčom. Okrem Michaloviec musel odolávať záujmu aj ďalších tímov, nielen zo Slovenska. „Mne sa Marek Mašlonka ozval už minulé leto, vtedy som ale mal ešte rok univerzitu, ktorú som chcel dokončiť. Jediné, čo by pre mňa vtedy dávalo zmysel by bola zmluva s tímom z NHL. Tá neprišla, sústredil som sa teda na univerzitu. Teraz boli ponuky zo Slovenska, Európy, ale aj zo zámoria. Po dlhšom premýšľaní som sa ale rozhodol pre Michalovce, ktorých záujem bol obrovský. Či to bola správna voľba teraz neviem povedať. Spýtajte sa na konci sezóny. Ja som ale veľmi motivovaný a chcem tomuto tímu odovzdať všetko,“ zdôrazňuje Marek Korenčík, ktorý o slovenskej Tipos extralige veľa nevie. „Aj preto sa považujem skôr za takého „importa“. Slovenskú extraligu som veľmi nesledoval. Za posledných päť rokov som videl možno štyri zápasy Žiliny, ktorá hrá prvú ligu. Čo počúvam, úroveň ligy išla hore. Neviem to ale posúdiť, či je lepšia ako trebárs pred ôsmimi rokmi, keď som si ju ešte pamätal.“

S jedlom rastie chuť a Korenčík má chuť rúbať vyššie. Zastaviť sa chce dokonca na najvyššom možnom stupienku, reprezentácii Slovenska. „Reprezentácia je najhlavnejší dôvod, prečo som sa rozhodol vrátiť do Európy. Je to hlavný dôvod, prečo som si vybral Slovensko. Tréneri tímu majú tendenciu vyberať si mladých hráčov a ja tiež cítim šancu. Myslím si, že môj prestup do Michaloviec mi v tom môže pomôcť,“ poznamenal michalovský obranca, ktorý už má na svojom konte aj nehokejové víťazstvo. S Jakubom Sujom totiž triumfoval na internom tenisovom turnaji vo štvorhrách.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.09.2023 17:38:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.